Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői Sulyán Cukrászdában készült az év legjobb marcipános szaloncukra

2022-11-25 11:19:34

Civil kezdeményezésként ebben az esztendőben is megrendezték Az Év Szaloncukra versenyt. A megmérettetésre igyekeztek az összes hazai gyártót meghívni. A gyártók szabadon dönthettek az ingyenes versenyen való részvételről, illetve, hogy nevezés esetén hányféle szaloncukrot indítanak el a versenyben.

A piac változásait és a fogyasztói igényeket figyelembe véve határozták meg idén a kategóriákat, amik összeállításában a Magyar Édességgyártók Szövetsége nyújtott segítséget. Az Év Szaloncukra mellett a kézművesek külön is megmérkőztek, de idén is kiemelt kategória volt a hozzáadott cukrot nem tartalmazó szaloncukrok kategóriája, valamint az alacsonyabb árú (699 forint/100 gramm alatti) kategória. Az idei esztendőben a fenntarthatóság jegyében kiemelt kategória volt a vegán szaloncukrok kategóriája. A múlt évben nagy sikert aratott „ízek versenye” sikerén felbuzdulva a legkedveltebb ízek legjobbjait idén is megkeresték, de az új ízekkel kibővített „ízek versenyében” ízenként csak egy győztest hirdettek ki idén is.
A Piros Mogyorós Tejkrémes tejcsokoládé szaloncukra robbanócukorral és aprított mogyoróval lett az Év Új íze, amit az idén először megjelenő új termékek közül választottak ki.


A zsűrizésben a meghívott zsűritagok mellett az Év Szaloncukra Facebook és Instagram követői közül többeknek is lehetőséget biztosítottak a kóstolásra, továbbá a Szeretem a csokit YouTube-csatorna videós párosa a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége és a Nagycsaládosok Kispesti Egyesületének tagjai és vezetői is segítségére voltak a csapatnak.


Az Év Szaloncukra verseny győzteseit 186 szaloncukor közül választották ki. A verseny 12 kategóriájának a zsűrizésben több mint 300 kóstoló segített.  A kóstolásokra több mint 8.000 szem szaloncukrot osztottak ki zsűrizésre, hogy a megtalálják a 20 győztest, akik táborát két kategóriában a gödöllői Sulyán Cukrászda is erősítette, ugyanis:

• Az Év Szaloncukra kézműves kategória második helyén a városunkban 1994 óta működő Sulyán Cukrászda Sacher torta inspirálta szaloncukor verziója végzett.
• A legjobb marcipános szaloncukor kategóriában a Sulyán Cukrászda által készített mézes narancsos marcipán szaloncukor érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést. Forrás: azevszaloncukra.hu



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online