Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőt is érinti az üzemanyag-vételezési korlátozás

2022-11-21 12:49:49

November 17-én a MOL arról tájékoztatta partnereit, hogy november 18-tól korlátozza a tankolást az összes hazai töltőállomásán. Normál töltőoszlopon egy tranzakció keretében maximum 50 liter üzemanyagot lehet vásárolni, a gyorstöltő oszlopokon a tankolási limit 100 liter/tranzakció. Elhangzott az is, hogy a korlátozások csak a MOL benzinkútjaira érvényesek, más hálózatok ennél (akár jóval) alacsonyabb limiteket is bevezethetnek a 480 forint/literes hatósági áras termékekre.

Ráadásul, a MOL a partnereinek egy másik intézkedést is bejelentett, miszerint: az „ország működése és energiaellátása” érdekében több kúton nem tudnak dízelt és benzint biztosítani a november 21-ével kezdődő héten. Az átmeneti korlátozások határozatlan időre szólnak, de a MOL hetente felülvizsgálja az ellátási stratégiát, és minden esetben teljesíti a szerződéses kötelezettségét.

A bejelentés hatására különféle településlisták láttak napvilágot arról, hogy hol alakulhat ki üzemanyag-ellátási zavar a november 21-én kezdődő héten. A felsorolt települések között Gödöllő neve is szerepelt. Városunkban összesen hat olyan egység van, ahol üzemanyagot árusítanak. Ezek közül három a MOL (üzleti park bejárata, Palotakert, Dózsa György út), egy a Shell (Dózsa György út) égisze alatt működik, a további kettő pedig független vállalkozásnak tekinthető. A Repülőtéri útról megközelíthető T-Well benzinkútról, illetve a Blaháné úton található Prókai és Társa Bt. benzinkútról van szó.

Miután a „nagyok” ellátása a MOL bejelentése alapján nem kerül(t) veszélybe, arra voltunk kíváncsiak, hogy az egyfajta családi vállalkozásként működő töltőállomásoknál mi a helyzet.
Érdeklődésünkre a T-Well kút üzemeltetője elmondta, hogy értesülése szerint őket nem érinti a hétre felfüggesztett üzemanyag-szállítás, de az „ársapkás” termékeknél mennyiségi korlátozásra nagy valószínűséggel számítaniuk kell azoknak, akik náluk tankolnak.
A kizárólag gázolajat forgalmazó Prókai és Társa Bt. illetékese arról tájékozatta hírportálunkat, hogy ezen a héten hozzájuk nem érkezik üzemanyag, de reméli, hogy a csütörtökre ígért felülvizsgálat után a jövő héttől megtörténik az ellátás visszarendeződése. A jelenlegi helyzetben a védett áras, 480 forint/literes gázolaj értékesítését 5 liter/alkalomban korlátozzák.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online