Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mire kell odafigyelni az érzékeny gyomrú kutya etetésénél?

2022-11-13 14:55:12

Az evés a kutyák számára általában egy örömteli esemény, a nap egyik legjobb része. Kivéve, ha bármilyen okból érzékeny az emésztésük, mert ebben az esetben az étkezés után rövidesen hasfájás, puffadás, hasmenés jelentkezhet.

Ha ez többször előfordul, akkor először is orvosi vizsgálatra lesz szükség, hogy kiderüljön, mi okozza a tüneteket, ezután pedig ha szükséges, jöhet a kezelés, illetve valószínűleg az etetést illetően is változtatni kell néhány dolgon.

Kizárólag jó minőségű eledelt adj kedvencednek!
Az emésztőrendszeri problémákat az is okozhatja, ha az állat olyasmit eszik, ami nem neki való, például ételmaradékokat. A helyes etetés első számú szabálya, hogy a kutya kizárólag teljes értékű eledelt kapjon, például, Gemon kutyatápot a Petguru kínálatából. Az olasz gyártó kizárólag prémium és szuperprémium eleségeket gyárt, így a minőségre egészen biztosan nem lesz panasz.

A Light eleségek könnyen emészthetőek és csökkentett energiatartalommal rendelkeznek, a Hypo jelzésű tápok pedig hipoallergén összetételűek, így ideálisak a diétázó vagy az ételallergiás ebek számára. A gondos etetés sokszor már önmagában is elég a panaszok megszüntetéséhez, így célszerű ezzel kezdeni a változtatást.

Ne hagyd, hogy habzsolja az ételt!
A kutyák többsége etetéskor szinte ráveti magát az edényére, és képes néhány perc leforgása alatt eltünteni annak teljes tartalmát. Ennek nagyrészt evolúciós okai vannak, ugyanis a vadonban élő állatoknak minél gyorsabban kell jóllakniuk, hogy másoknak ne legyen lehetősége elvenni tőlük a táplálékot. No, meg persze az is közrejátszhat, ha a kutyának nagyon ízlik a felkínált eleség.

A habzsolás azonban sosem vezet jóra, ugyanis az ebek esetében is előfordulhatnak gyomorproblémák, például rosszul emésztik meg a táplálékot, netán hánynak vagy hasmenésük lesz.

A falánk kutyáknál ezért érdemes habzsolásgátló tálat használni. Ez egy olyan speciális edény, melyben különféle formájú kiemelkedések, dudorok vannak, amik közül az eb csak lassanként tudja kieszegetni a táplálékot. Ezzel az egyszerű trükkel az etetési idő a többszörösére növelhető, a lassabb étkezés pedig nemcsak a gyomornak tesz jót, hanem a teltségérzetet is elnyújtja.


Csak csínján a jutalomfalatokkal!

A csemegéket minden kutya imádja, hisz számukra ez olyan, mint nekünk a csokoládé vagy a sütemény. De, sajnos, a hatását tekintve is: ha mértéktelenül hozzájutnak, hamar elhíznak tőle. Ezért a jutalomfalat mennyiségét mindig bele kell kalkulálni a napi ételadagba, és figyelni arra, hogy 10%-nál magasabb arányban ne tegye ki az állat napi étrendjét.

Érzékeny gyomrú kutyánál viszont az sem mindegy, hogy milyen snacket adsz neki: ha biztosra akarsz menni, kérd ki az állatorvos véleményét, hogy ő melyiket ajánlja! Mindemellett hangsúlyozzuk, hogy emberi csemegét soha ne adj kedvencednek: tehát abszolút tiltólistás – például – a chips, a keksz, a ropi, a csokoládé, a süti, a fagyi és minden hasonló, emberi fogyasztásra szánt élelmiszer! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online