Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Melyik sportágra a legmegjósolhatóbb a fogadás a fogadóirodák szerint?

2022-10-17 10:58:26

A sportfogadás, mint tevékenység már egészen régóta jelen van a köztudatban. A sportfogadás tulajdonképpen azt jelenti, hogy a szerencsejátékos az általa kiválasztott sport eredményeinek előrejelzésére, vagy kimenetelére bizonyos összegben fogad. Az összes sportfogadási kultúra országtól függően változik, ám egyértelmű, hogy minden fogadói körben ugyanolyan népszerűek az olyan sportok, amiket versenyszerűen, általában csapatverseny szinten működtetnek.

Ma már a sportfogadás kiterjed a nem feltétlen sporttal kapcsolatos eseményekre is. Vannak olyan szolgáltatók, akiknél – például – lehet fogadni a szórakoztatóipar eseményeire, így Oscar-gála, Emmy-díjátadó, vagy a Grammy-díj. Sportfogadási webhelyek, illetve témakörök széles választékával lehet találkozni világszerte, illetve magyarországi viszonylatban is.

Szerencsére, olyan platformok is léteznek, ahol a kevésbé tapasztalt szerencsejátékos is könnyen kiismerheti magát, például: a Rabona sportfogadás tökéletes választás lehet azok számára, akik biztonságos és könnyen kezelhető operátort keresnek.


Fogadási típusok
Számos típusa és válfaja létezik a fogadásoknak. Vannak – például – alacsonyabb szorzós fogadások, Moneyline vagy Spread fogadások, de ajánlattételi fogadást is lehet kötni. Ezen fogadási forma alatt azt kell érteni, hogy a szerencsejátékos egy mérkőzés konkrét kimenetelére teszi fel a téteket. Ezek a tétrakások általában nem kapcsolódnak a mérkőzés végeredményéhez, csupán statisztikai jellegűek. Ilyen lehet – például – a gólszám előrejelzés, amikor az adott sztárjátékos által szerzett gólok számát tippeljük meg egy futball-mérkőzés során. Amerikai futball-mérkőzésre is lehet fogadni, például, hogy a játékos elér-e bizonyos számú yardot.

Az, hogy a szerencsejátékos mire fogad, attól is függ, hogy mennyire tapasztalt fogadások terén. Kétségtelen, hogy tömérdek mennyiségű fogadási típus áll rendelkezésünkre, ebből adódóan pedig sokszor nehéz eldönteni, hogy mire és hogyan szeretnénk megtenni a téteket. A széles kínálatban találhatóak régebbi fogadási sportok, például: a lovi, illetve a kutyafuttatás, valamint modernebbek is. Modernnek számítanak a motorsportok, például: a NASCAR, vagy az ennél is modernebb kategória, mint az e-sportok. Témakörökből, sportágakból, opciókból, valamint sportokon belüli eseményekből is számtalan mennyiség létezik, ám van néhány olyan sport, ami népszerűbb, mint a többi, emellett könnyebb és jobban megéri fogadni rájuk.

Az alábbi sportok a legnépszerűbbek jelenleg a fogadói piacon:
• Labdarúgás
• Kosárlabda
• Tenisz
• Röplabda
• Jégkorong
• Motorsportok (Forma-1, NASCAR, Rally)
• E-sportok (CS:GO, Dota 2, FIFA, LoL, Overwatch, Starcraft 2)


Sportágak, amikre a legkönnyebb fogadni

Vannak szerencsejátékosok, akik a kisebb szorzós fogadásokat szeretik. Minél kisebb egy szorzó, annál egyértelműbb az eredmény. Akik az izgalmasabb fogadásokat preferálják, azok általában a nagyszorzós téteket választják, hiszen annak ellenére, hogy az adott végkimenetelre kevesebb esély van, amennyiben mégis bejön a tipp, nagyobb szorzóval sokkal több összeget nyerhet a szerencsejátékos.

Mindemellett a legtöbben azokra a sportokra szeretnek fogadni, amikhez jobban húz a szívük. Ha valaki – például – hatalmas futballrajongó, hosszú ideje követi az eseményeket, és van kedvenc csapata, akiknek a játékosait már jól kiismerte, akkor természetes, hogy a szerencsejátékos sokkal könnyebben fogad. Ezzel ellentétben vannak olyanok is, akik szeretik az izgalmakat, és szeretnek kockázatot vállalni, ezért ők inkább olyan sportokra fogadnak, amit nehezebb kiismerni.


Labdarúgás
Az egyik legkönnyebb fogadási sport a labdarúgás. Ez talán nem meglepő, hiszen a világ legnépszerűbb sportjáról van szó. Népszerűsége miatt a futball az egyik legkönnyebben megjósolható sportág. Habár egyértelműsége miatt többször találkozunk alacsony odds-okkal, mégis olyan sportág, ami miatt számos fogadót veszteség ért. Természetesen a drasztikus veszteség csak azokat érinti, akik nem az ésszerű kereteken belül fogadnak. A labdarúgás egy olyan sport, amire, ha fogadunk, nagyjából 70% az esély arra, hogy eltaláljuk az eredményt. Azonban rengeteg a befolyásoló tényező, amivel ezek az esélyek nőhetnek, de akár csökkenhetnek is.


Kosárlabda

A kosárlabda, mint sportág, nagyjából az 1890-es évek elejétől létezik. A fogadók körében azért népszerű sportág, mert könnyen megjósolhatók az eredmények, főleg akkor, ha tisztában vagyunk a játékszabályokkal, a csapat helyzetekkel, valamint a játékosok állapotával. Mint minden sportnál, itt is megvan az esélye annak, hogy hirtelen változások következnek be, ám legtöbbször ezek nem olyan drasztikusak. Rengetegen követik a kosárlabdát, nem csak szerencsejátékosok, hanem sportrajongók is. Azért számít az egyik legkönnyebben megjósolható sportágnak, mert egy meccsen rövid félidők vannak, és elég időnk van arra, hogy a csapatot és a játékosok teljesítményét is alaposan kielemezzük.


Tenisz

A tenisz egy 19. század óta jelenlévő sportág, az első tornát pedig Wimbledon-ban rendezték. Ennek az az érdekessége, hogy a wimbledoni torna ma is a legerősebbek közé tartozik, ezért a tenisz egy igen nagy múlttal rendelkező sportág. Teniszre fogadni hasonlóan a többihez, könnyűnek mondható. Ezt a sportágat tartják az egyik legjobbnak arra, ha valaki kezdő fogadó, és szeretné kipróbálni magát. Mivel a játék során nincs döntetlen, mert a szabályok szerint valamelyik játékosnak mindenképpen nyernie kell, ezért ha véletlenszerűen is döntjük el, hogy kire rakjuk a téteket, akkor is 50% az esély arra, hogy a tippünk beválik. Emellett a teniszben általában a kiemelkedően teljesítő hírességek a legtöbb versenyen részt vesznek, ezért – például – amennyiben Roger Federer, vagy Rafael Nadal az egyik játékos, akkor nem nehéz előre megjósolni, hogy kinek van több esélye a nyerésre.

Az, hogy a szerencsejátékos mi alapján építi fel a fogadási stratégiáját, az az egyéntől függ. Azonban azt ki lehet jelenteni, hogy a fogadás sikerességét nagyban befolyásolja, hogy melyik sportra szeretnénk fogadni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online