Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az energiaválság ellenére is biztosított a gödöllői kastély korlátozás nélküli működése

2022-10-06 17:37:25

Az utóbbi időben nem telik el úgy nap, hogy ne értesülhetnénk arról, milyen, főként a közintézményeket érintő korlátozó, a megtakarítást elősegítő következményekkel jár az energiaválság szűkebb és tágabb környezetünkben. A gödöllői képviselőtestület tagjai október 6-án fogadtak el ezzel kapcsolatos intézkedési tervet.

Az esetenként rendkívül kellemetlen, sok lemondással és kényelmetlenséggel társuló helyzetek kapcsán kíváncsiak voltunk, miként vészeli át az előttünk álló fűtési időszakot a Gödöllői Királyi Kastélyt működtető gazdasági társaság.
Érdeklődésünkre dr. Ujváry Tamás ügyvezető igazgató elmondta, a körülményekhez képest szerencsésnek mondhatja magát a gödöllői kastély, ahol nem tervezik, hogy korlátozzák a nyitva tartást a következő hónapokban. Ennek több oka is van – fogalmazott a direktor, aki kiemelte, hogy az elmúlt években végrehajtott fűtési- és gépészeti belső fejlesztések (például: új kazán beépítése) jelentős mértékben csökkentették az épület-együttes energia-felhasználását. Megtudtuk, hogy a városunk kastélyát működtető társaságnak 2022 év végig élő szerződése van az elektromos áramra, és ami a fűtés szempontjából ennél is lényegesebb, a jövő esztendő végéig szóló kontraktus alapján az energiaválság kirobbanása előtti, úgymond, „védett” gázárral számolhatnak.

A viszonylag kedvező helyzet ellenére Ujváry Tamás kihangsúlyozta: a dolgozók számára készített belső intézkedési tervben mindenkitől kérik, hogy munkája során ügyeljen a takarékosságra, az indokolatlan energia-felhasználás visszaszorítására.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online