Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Így lesz vízkőmentes a fürdőszobád!

2022-10-03 17:21:25

Valószínűleg Te is tisztában vagy vele, hogy mennyire nehéz tisztán és vízkőmentesen tartani a fürdőszobát. Az érzés, amikor órákon keresztül súrolod a vízkövet a zuhanyajtóról vagy a csempéről, nem túl kellemes érzés. Ebben a cikkben segítünk, hogy ne tartson ez túl sokáig és tippeket adunk arra, hogyan előzheted meg a vastag lerakódásokat. Lássuk, hogy mit tehetsz a vízkő ellen!

Rendszeres takarítás
Mondani sem kell, hogy mennyire lényeges szempont, hogy hetente legalább egyszer kitakarítsd a helyiséget. A Radaway zuhanyajtó webshopból beszerzett berendezést muszáj többször tisztítani, különben nagy károkat okozhat a vízkő annak felületén. Hiába igényel sok időt a takarítás, máshogy nem akadályozhatod meg, hogy a makacs vízkő ártson a fugának és az eszközöknek.

Egy jól működő háztartáshoz és a fenntartható rendhez muszáj rendszerességet kialakítani otthon. Hetente egy alkalommal fordíts időt arra, hogy a helyiségben eltávolítsd a felületekről a vízkövet, hogy megtisztítsd a csempét, a szanitereket és a polcokat. Ezáltal sokkal gyorsabban fogsz végezni, minden alkalommal egyre könnyebb lesz a feladat, mintha havonta egyszer tennéd meg mindezt.


A fürdőkád és a zuhany ápolása

Fontos, hogy a kádat és a zuhanyzót minden héten egyszer súrold át a megfelelő tisztítószerrel, így kisebb eséllyel rakódik le vastag vízkőréteg. Attól már csak erős súrolással tudnál megszabadulni, amit most éppen próbálunk elkerülni. Ha kijelölsz egy napot és egy órát arra, hogy mindezt megcsináld, akkor nem lesz macerás a feladat. Megéri a fáradozást, így jóval tartósabbak lesznek a bútorok és a berendezések is. Nem beszélve arról, hogy egy foltos és vízköves felület nem túl esztétikus látvány.


Tüntesd el azonnal a vizet a felületről!

Főként a zuhanyajtó esetén fontos, hogy minden zuhanyzás után töröld át a felületét egy ronggyal. De nem árt, ha a lecsapódó párát és cseppeket azonnal leszeded a csempéről és a bútorokról, hiszen így megelőzhető a vízkő lerakódása. Emellett sokkal szebb és csillogóbb lesz minden, ha nem hagyod rajta a vízcseppeket. Igaz ez mind az említett zuhanykabinra, a csapokra, illetve a tükörre egyaránt. Érdemes a családtagokat is megtanítani erre, így mindenkinek könnyebbé válnak a mindennapok.

Használhatsz nyugodtan vízkőoldót is, de lehetőleg minél kisebb mennyiségben. Hiába a legnagyobb ellenség a lerakódás, a vegyszerek nem tesznek jót sem a szanitereknek, sem a bútoroknak, sem pedig a környezetnek. Arról nem beszélve, hogy jóval többe kerül, mintha egy ronggyal folyamatosan szárazon tartanád a berendezéseket.


Összegezve

Gondoltad volna, hogy a rendszeres szárazra törléssel mennyi munkától óvhatod meg magadat? Érdemes a fürdőszobában minden tisztálkodás alkalmával leszedni a felületekről a vízcseppeket és a párát, így kisebb eséllyel számíthatsz lerakódásra. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online