Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kávégépek világa - Milyen termékek segíthetnek a karbantartásban?

2022-09-18 10:07:21

Kedvenc automata kávégépeink karbantartása igényel némi időt és ráfordítást, de igazából nem olyan bonyolult, csupán tudnunk kell, mire kell figyelni. Amennyiben néhány lépést betartunk, akkor évekkel megnövelhetjük az eszköz élettartamát. Ehhez tulajdonképpen speciális karbantartó anyagokra is szükségünk van.

A következő pár sorban most szeretnénk segíteni Önnek abban, hogyan végezze el a kötelező munkálatokat!

Miért fontos a kávégépek karbantartása?

A kávégépek sokkal több piszoknak vannak kitéve, mint az átlag háztartási gépek. Sokan úgy gondolják, hogy a feltöltésen és leengedésen kívül semmi más dolgunk nincs, de ez nem egészen így van. Minden gyártó leírja a használati kézikönyvben a legfontosabb teendőket, azok hogyanját és rendszerességét, továbbá a karbantartásban a Kávégép Bolt vízkőtelenítő kínálata is a segítségünkre lehet.

Ha a karbantartás nem rendszeres, akkor nem sokat érünk majd vele. A vízkőtelenítésnek szintén megvan a maga módja. Az automata gépek többsége rendelkezik vízkőmentesítő programmal, viszont a beállítások között nekünk kell szabályozni a vízkeménységet. A folyamathoz vízkőoldó szer is szükséges, s a tartály ezzel történő átöblítése után kötelező megismételni az eljárást immár tiszta vízzel. Kérem ne! Ne használjon soha ecetet erre a célra!

A karbantartás további szakaszai
A vízkő mellett a gép másik ellensége a kávéolaj, amelynek eltávolításában a különféle kávézsírtalanító és -tisztító tabletták segítenek.

Szintén nagy gondot kell fordítani a főzőegység alapos tisztítására is. Itt mindig található kávépor és lefőzött zaccmaradék, amik a párás környezet miatt rátapadnak a főzőegységre. Ezért ezt a területet legalább havonta érdemes meleg, forró víz alatt megmosni (a kivett főzőegységet).

Ezenkívül lényeges még, hogy a tejhabkészítő rendszert is átvizsgáljuk, megtisztítsuk, kicseréljük a szűrőt, és magát a kávéfőzőt is áttöröljük nedves ronggyal.


A karbantartás eszközei

A vízlágyítók elsődleges célja nem meglepő módon, hogy lágyítsák a vizet. A víz egy ún. vízlágyító műgyantán keresztül folyik át, amiből aztán eltávolításra kerül a kőzetekből a vízbe oldódó magnézium és kalcium.

A tisztítótabletták, a tisztítóprogramok kiegészítő kellékei alkalmasak a szűrők, a szűrőtartók tisztítására.

Beszerezhet még gőzcsőtisztító port, valamint vízkőmentesítőt is. A Sage márka produktumai minőségi segítséget nyújtanak a karbantartások alatt.

Ne feledje, minden kávégépnek szüksége van a törődésre, ezért időt kell áldozni a folyamatos tisztításra. Meglehet, hogy az eszköz sokáig működőképes, de elhanyagolt állapotában nem fog hosszú éveken át kitartani, legalábbis nem addig, amennyi ideig a karbantartással bírná a strapát. Vegye komolyan a műszaki cikkek felügyeletét! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online