Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Érdekes tények, amiket eddig nem tudtál a kaszinókról

2022-08-15 10:09:15

A mai kaszinók nagyon sokban különböznek a régi kaszinóktól. Napjainkban a kaszinók nagyon népszerű helynek számítanak és egyben a világ leghatalmasabb vállalkozásainak is.

Köztudott, hogy Las Vegasban is virágzik a kaszinóipar és az online kaszinó. A kaszinók legnagyobb pénzkeresőjének itt is a játékgépek számítanak. Mivel a Las Vegasi kaszinók a fogadási bevételeik körülbelül nyolcvan százalékát a nyerőgépekből szerzik.

Nevadában, 1931-ben tette legálissá a szerencsejátékokat, Nevada akkori kormányzója, Fred Balzar. Nevadában nem csak a hagyományos kaszinó-ipar virágzik, hanem az online kaszinó világa is. Az online kaszinókban élő sportfogadásra is van lehetőség, mégpedig a szabályozott online kaszinókon keresztül. Ezek az online kaszinók, vagy online szerencsejáték alkalmazások nem mellesleg valódi bónusz lehetőségeket kínálnak. A legtöbb online kaszinó olyan játékot kínál a játékosai számára, mint póker, blacjkjack, rulett, élő osztók és online nyerőgépes játékok. Illetve az asztali játékok széles választékával rendelkeznek. Az online kaszinókban nem csak élmény a játék, de nagyon hatékony a webhelyek felhasználói felülete.

Azonban, ha azt gondoltuk, hogy Nevadában alapították az első kaszinót, akkor tévedünk, ugyanis az első kaszinót még Olaszországban hozták létre a 17. században. Majd a szerencsejáték egyre népszerűbbé vált a környező országokban is. A 19. században pedig már világszerte elterjedt. Ma pedig már az online kaszinó hódít.

A szerencsejáték-iparban bekövetkezett legnagyobb változás, innováció az, hogy ma már online módon is élvezhetjük a kaszinók nyújtotta örömeket és játékokat. Ezeket az online kaszinójátékokat ingyen és valódi pénzben is játszhatjuk. Most pedig mutatunk néhány érdekes tényt, amikről lehet, hogy még nem hallottál.

A valaha legnagyobb összeg, amelyet valaki játékgépen nyert, majdnem negyvenmillió dollár volt. Ennyit még soha sem nyert azóta senki sem.

Miután a sportolók visszavonulnak, a nagy többségük a kaszinókat részesítik előnyben, mint bevételi forrást.


Az első játékgépet 1887-ben mutatták be. Igaz, ekkor még nem készpénzben fizették ki a nyereményeket a nyerteseknek.  A bártulajdonosok, akik ezeket a gépeket a kocsmákban kihelyezték, szabadon adhattak „díjakat”, ami általában vagy ingyen sör, vagy ingyen szivar volt.

A kaszinó valójában Olaszországból származik. Az egyik legnépszerűbb szerencsejátéknak a póker számít. A leghosszabb ideig tartó pókerjáték pedig összesen nyolc év volt.

A világ legnagyobb kaszinóját 2007-ben nyitották meg és a velencei Makaó nevet viseli. A hely sokkal nagyobb, mint Vatikánváros. A velencei Makaó egy üdülőhely is, ahol összesen 3.000 lakosztály, rengeteg kongresszusi és kereskedelmi terület található. Emellett 550.000 négyzetméternyi kaszinóterülettel rendelkezik. A kaszinókban összesen 3.400 játékgép és 8.000 szerencsejáték asztal található. A kaszinó össz-befogadóképessége körülbelül 15.000 ember.

1931-ben Nevada állam ismét legalizálta a szerencsejáték-ipart. Mayma Stocker volt az első nő, aki 1931-ben kaszinóengedélyt kapott a Northern Club számára. A klub az East Freemont Streeten nyitotta meg a kapuit. 1945-ben azonban Wilbur Clark átnevezte a kaszinót, amely a Monte Carlo Club nevet kapta. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online