Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miből fakad a gyermekek járművek iránti szeretete?

2022-08-14 13:19:05

Minden gyereknek megvannak a maga rögeszméi. Babák, plüssök, dinoszauruszok, vagy autók. Biztosan van azonban egy határozott kedvencük, amiért mindig először nyúlnak, és ez elég gyakran valamilyen kisautó, hajó, vagy egyéb izgalmas játék jármű.

Tudományos magyarázat
A kutatók a járművek iránti szeretet jelenségét „rendkívül intenzív érdeklődésnek” (EII) nevezik. Jellemzően 18 hónapos kor körül kezd megjelenni, és az óvodás korú gyermekek körülbelül egyharmadánál megfigyelhető.

Sok gyereknél, talán még a sajátodnál is észreveheted, hogy ez a megszállottság főleg az autók körül forog. Bár, a játékvilág nemi megosztottsága továbbra is fennáll, nem csak a kisfiúkat vonzza minden, ami kerekeken gurul.

Szerezz be izgalmas és vagány autós termékeket a Mesés cuccok weboldaláról gyermekednek, hogy kifejezhesse a járművek iránti szenvedélyét!

Hasznos az érzékelés fejlesztéséhez
A kisgyermekek 0-2 éves koruk között a szenzomotoros fejlődési szakaszban vannak. Azáltal tanulnak, hogy mindent érzékszerveiken keresztül tapasztalnak, beleértve a látást, tapintást, ízlelést, szaglást, és hallást.

A játékok és a valós tárgyak, például, az autók, érzékszervileg nagyon vonzóak számukra. A gyerekek elmélyülhetnek a játékautókkal, teherautókkal stb. azáltal, hogy megpörgetik a kerekeiket, nézik, hogyan mozognak különböző irányba, vagy hallják az általuk kiadott hangokat.

Ráadásul, a gyerekeket természetesen vonzzák a hangos, mozgó tárgyak – mindezek szórakoztató érzékszervi bemenetek. Látják a lámpákat az autókon, a gördülő kerekeket, a felpörgő motor hangját, és ez nagyon érdekes számukra.

A játék járművek másik vonzereje abban rejlik, hogy általában elég kicsik ahhoz, hogy elférjenek a gyermek kezében. Az autók mind a fiúk, mind a lányok kedvenceivé válnak, mert olyan játékok, amelyeket bárhová magukkal vihetnek és játszhatnak velük. És mivel zsebükbe dughatják vagy magukkal vihetik autóikat, könnyebben tudnak kötődni hozzájuk.


Autós játékok kicsiknek és nagyobbaknak

Az autó egyben ok-okozati játék is, mivel megtanítja a gyerekeket, hogy cselekedeteiknek kökvetkezményei vannak. Számukra rendkívül érdekes és izgalmas megtanulni, hogy valamit megváltoztathatnak a környezetükben. Az autókkal a gyerekek mindenféle szórakoztató forgatókönyvet kidolgozhatnak, például, elutaznak valahová messzire.

A játékautók és autós kiegészítők olcsó, hozzáférhető termékeknek számítanak. Elősegítik a tanulást, a környezet felfedezését, a függetlenséget, a motoros készségeket, a problémamegoldást, a kreativitást, emellett az önkifejezésben is támogathatja őket az autós kiegészítők viselése.

Legyen szó iskolatáskáról, füzetről, egy-egy autós termék igazán megdobogtatja gyermekünk szívét, hiszen valami olyasmit ábrázol, amit ő nagyon szeret.

Lepd meg gyermeked izgalmas autós termékekkel, és nézz körül a Mesés cuccok széles kínálatában! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online