Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Strandröplabda: dobogóra állhatott Gyenesdiáson a gödöllői Vecsey, Juraszik kettős

2022-07-24 12:54:40

Július utolsó előtti hétvégéjén, a Balaton-parti Gyenesdiáson rendezték meg a két héttel később a Lupa-tónál a döntővel záruló strandröplabda országos bajnokság idei küzdelemsorozatának negyedik, egyben utolsó mesterfordulóját. Az igazán nyárias, időnként szélviharos körülmények között lezajlott megmérettetésen több teljes- vagy részben gödöllői kettős is homokra lépett.
A Karádi Zoltán vezetésével működő gödöllői szakosztályt képviselő párosok közül a gyenesdiási mesterverseny 16-os főtábláján a hölgyeknél hét, míg a férfiaknál kettő gödöllői érdekeltségű páros kezdte meg szereplését a pénteki selejtezőt követőn szombati napon.

A gödöllőiek közül a Katona Janka, Sákovics Virág, a Windisch Kinga (Gödöllői RC), Hajós Aliz (SRSE), a Török Mercédesz (Gödöllői RC), Dénesi Brigitta (Beach Sport), valamint a Marosi Gábor, Steixner Márk összetételű duó a 13. helyet szerezte meg. A 9. pozícióban végzett a Háfra Dominika, Szabó Anna és a Chován Ágnes (Gödöllői RC), Kovács Katalin (SRSE) kettős. A többi gödöllői egység így folytatta:

Negyeddöntő
Mester Orsolya (Gödöllői RC), Szabó Dorottya (Strandsport SE) – Győri Panna, Harmath Borbála (Kertvárosi SE) 0-2 (-17, -10)
Szabó Vilmos (Gödöllői RC), Mikuláss Koch Marcell (SRSE) – Hajós Artúr, Stréli Bence (SRSE) 0-2 (-16, -18)
• Mindkét gödöllői érdekeltségű páros az 5. helyet szerezte meg a gyenesdiási mesterversenyen.
Vecsey Fanni, Juraszik Patrícia – Vasvári Zsófia, Vasvári Eszter (SRSE) 2-1 (19, -14, 16)

Elődöntő

Vecsey Fanni, Juraszik Patrícia – Szombathelyi Szandra, Villám Lilla (Vasas) 0-2 (-11, -12)

Bronzmérkőzés
Vecsey Fanni, Juraszik Patrícia – Győri Panna, Harmath Borbála (Kertvárosi SE) 2-0 (12, 13)
• A képen Kleczli Csaba edzővel látható páros (Juraszik balra, Vecsey jobbra) a 3. helyezettnek járó 100 ezer forintos pénzdíjnak is örülhetett Gyenesdiáson, és készülhet a budapesti „nagydöntőre”.
Folytatás, országos bajnoki döntő: augusztus 6-7, Budapest, Lupa-tó (Lupa Beach). Fotó forrása: facebook


Strandröplabda-utánpótlás: gödöllői ezüst a MEVZA-tornán!
• Július 22-én a lányok U16-os (serdülő) bajnoki címéért is homokra léptek a strandröplabdázók Gyenesdiáson. A 16 páros részvételével lezajlott viadal mezőnyében ott volt a Gödöllői RC-t is képviselő Szatmári Csenge, Bakony Anna (Óbudai SSE), illetve a Kövesdi Réka, Honti-Majoros Kármen (Strandsport SE) alkotta kettőse is. Előbbiek a 4., utóbbiak pedig az 5. helyen zárták a megmérettetést.

• Július 22-24. között az ausztriai Hartberg adott otthont a Middle European Volleyball Zonal Association (MEVZA) utánpótlás strandröplabda tornájának. A Gödöllői RC másfél párost delegált a viadalra. Az U18-as lányoknál (11 induló páros) a magyar bajnok Bútor Anna, Kristóf Dóra, az U16-os ifjú hölgyeknél (12 kettős) pedig a Breuer Mirtill, Matkovits Alma (Beach Sport) duó próbált szerencsét az osztrák, szlovén, cseh, szlovák, horvát és svájci riválisok ellen.
A fiatalabb páros a negyeddöntő elvesztése utána az 5. pozíció megkaparintásáért játszott, de sajnos alulmaradt, és végül a 7. helyen zárt. A Bútor, Kristóf kettős viszont a döntőig menetelt, ahol a másik magyar duó, a Kun Stefánia, Honti-Majoros Chiara (SRSE/Strandsport) alkotta páros ellen 2-0 (-17, -14) arányban elvérzett, így ezüstérmes lett.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online