Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi szerint a gödöllői tűzijáték rendben van, a budapesti nincs

2022-07-22 17:28:50

Július 21-én az ATV reggeli, Szigorlat című műsorának volt a vendége Gémesi György, városunk polgármestere. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnökeként is kérdezett politikust főként arról faggatták: hogyan tudják enyhíteni az önkormányzatok a rezsicsökkentés eltörlésének hatásait?

A beszélgetés vége felé Gajdos Tamás rákérdezett, miként vélekedik Gémesi az augusztus 20-i tűzijátékról. Településünk első embere ezt válaszolta:
- Nem szeretnék álszent lenni. Augusztus 20-a Magyarország születésnapja. Méltóan kell megünnepelni. Az emberek szeretik a tűzijátékot. Nem a budapestiről beszélek, ami hatalmas nagy, Európa legnagyobb tűzijátéka. Szerintem ebben lehetett volna kicsit szerényebben is gondolkodni. Nálunk 350 ezer forint és 500 ezer forint között van a tűzijáték ára. Én nem gondolom azt, hogy ezt nekünk le kellene húzni egy emelkedett, szép ünnepből, amin kenyérszentelés van és műsorok. /…/ Azt gondolom, nem lehet lemenni arra a színvonalra, hogy amennyiben még ezt a pici pénzt, 350-400 ezer forintot tudjuk biztosítani, akkor ezt ne fordítsuk erre. Sokkal többet fizetünk ki szociális támogatásokra.

Gémesi mondandójában megerősítette: bár, együtt érez polgármester társaival, nem híve annak, hogy az augusztus 20-i tűzijátékot el kellene törölni, mert csorbát szenved az ünnep lényege. A polgármester egyértelműen kijelentette, hogy Gödöllőn lesz tűzijáték, aminek a forrása biztosított. Gémesi hozzáfűzte: a fővárosi tűzijátékról más a véleménye, annak kiadásait lehetett volna akár a felére venni, és nem Európa legnagyobb látványos tűzijátékát megrendezni ebben a pénzszűke időszakban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online