Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egy kultikus márka újjászületése

2022-06-22 10:07:56

A hetvenes években még nem sok ismert cipőgyártó volt, főleg nem a magyar piacon. Pedig akad egy olyan márka, ami már ekkor jelen volt, és innovatív street style termékeket népszerűsített.

A Borgo.hu Dorko cipői ismét nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen a kultikus megjelenésű lábbeliket a 2000-es évek óta újraálmodták, köszönhetően a fiatal magyar tervezőknek. A folyamatos megújuláson átment street style termékek népszerűsége máig töretlen, a Dorko modellek fontos társadalmi üzenetet közvetítenek. Akik ilyet viselnek, azok ki mernek állni magukért, kitűnnek a tömegből, és nem félnek véleményt formálni.

Egy magyar márka újjászületése
A korábbi évtizedekben még jóval kevesebb olyan vállalat volt, akik cipőkkel foglalkoztak és a magyar piacra is betörtek. Volt azonban már a hetvenes években egy olyan márka, amely hazai és már akkor ügyelt arra, hogy minden korosztályt meggyőzzön a stílusos megjelenésével.

Számukra már akkor fontos volt a kényelem és a stílusos megjelenés, így mindig ügyeltek az innovatív dizájnra. Ebben a cikkben bemutatunk egy olyan céget, amely a hetvenes évek óta jelen van a cipőpiacon.

A Dorko eredete
A márka már az 1920-as években megalakult, amikor a Doroki Gumigyárban megindult a cipőgyártás. Azonban csak a hetvenes években vált igazán népszerűvé az ikonikusnak számító vászon teremcipő. A rendszerváltást követően azonban a nemzetközi márkák elnyomták a hazai céget, akkor úgy tűnt, hogy a Dorko márkának vége, és már nem is tér vissza a cipők piacára.

Szerencsére, a 2000-es évek elején a Magyar Képzőművészeti Egyetemen megalakult kreatív műhelybe járó fiatalok láttak benne fantáziát. Ők kezdték el ismét fellendíteni a céget, így a DRK ennek köszönheti azt, hogy ismét az élre törtek. Újraírták a szabályokat, azonban ekkor sem feledkeztek meg arról, honnan származnak.


Dorko termékek palettája

Amikor Dorko gyármányokról beszélünk, akkor a legtöbb embernek azonnal a cipők jutnak az eszébe. Ott van – például – a nagy sikerű, extra rugalmas Ultralight változat. A kollekció darabjai minden évben újraalkotják, továbbfejlesztik, egy kicsit játszva a színekkel és az anyagokkal. A különböző variációknak hála pedig mindig lesz olyan lábbeli, ami elnyeri a fiatalok tetszését. A rengeteg színváltozatban megtalálható Ultralight verzió nagy előnye, hogy nemcsak magas, hanem alacsony szárú változatban egyaránt kapható.

A másik nagy sikerű széria a Dorko Switch, amely remek társ lehet sportoláshoz, edzéshez, szabadidős tevékenységekhez. Mivel jól támasztja a bokát, így nem kell amiatt aggódni, hogy esetleg egy nem túl stabil lábbeliben indulunk útnak. Az innovatív eljárással készült, igazán puha EVA talpat egy mesh felsőrésszel egészítették ki, aminek köszönhetően remekül szellőzik. A maximális komfortérzés tehát egész nap meglesz, nem beszélve a tartósságról, ami a TPU rétegnek köszönhető.

A Dorko tehát visszatért és nem is akárhogyan! Bármelyik DRK-s darabot választjuk, a kényelem garantált. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online