Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A hajhullás lehet a COVID kellemetlen utóhatása is

2022-05-21 10:22:45

Egyre több alkalommal fordul elő, hogy a COVID betegségen átesett emberek hajhullást tapasztalnak. Az orvostudományban már a korábbiakban is ismert volt, hogy a lázzal járó megbetegedések, valamint a súlyos lefutású betegségek előidézhetnek egy erőteljesebb hajhullási fázist. A hajszálak növekedésének van egy természetes ciklusa. Ez bomlik meg a megváltozott egészségi állapot következtében.

Milyen tényezők befolyásolhatják a hajnövekedést?
Számos oka lehet annak, hogy valaki jelentős hajhullást tapasztal. A hajnövekedés minőségét befolyásolhatják a környezeti hatások, de ha sok a betegség vagy stressz, illetve a sokk hatása is előidézhet olyan jelenségeket, aminek következtében a hajszálak jelentős, akár 70%-a is nyugvó fázisba léphet. Ez már egy olyan változás, ami jelentős és látványos következményekkel jár, hiszen erőteljesen felborítja a hajnövekedés során kialakult egészséges arányt.

Aki a COVID következményeképp hullajtotta ki a haját, számíthat arra, hogy várhatóan hajszálainak nagy része visszanő. Azonban ez igen hosszú időt vehet igénybe, egy egészséges, átlagos felnőtt esetében akár 6-9 hónapot is. Az is előfordulhat, hogy nem is fog visszanőni teljesen a hajkorona. Az Art N Hair-nél végzett mezoterápiás kezelés segítségével, azonban igen jól lerövidíthető ez a folyamat és meggyorsítható a hajnövekedés.


Állítsd vissza a COVID következtében kihullott haj egészségét

A mezoterápiás kezeléseket számos esetben alkalmazzák annak érdekében, hogy elősegítsék a hajnövekedést és visszaállítsák a fejbőr és a haj természetes egyensúlyát. Az eljárás során egy vitaminkoktélt juttatnak be a fejbőr rétegeibe, közvetlenül a hajhagymákhoz. Ennek köszönhetően a készítmény nagyon jó hatásfokkal épül be a hajszerkezetbe és korrigálja a fennálló hiányállapotot.

A mezoterápiának köszönhetően hajad erősebb lesz és felgyorsul annak növekedése. A koktélt apró tűszúrások segítségével juttatják a bőrbe, ami előidézi a kollagén termelődését és segíti a gyógyulási folyamatot. Érdemes rászánni magadat egy komplett kúrára, ami legalább 4, de legfeljebb 12 alkalomból áll.

Mit kell tudnod a mezoterápiás kezelésről?
Mivel nem egy egyszerű beavatkozásról van szó, ezért érdemes számolnod azzal, hogy első körben hetente, az ötödik alkalomtól kezdve pedig két hetente kell megismételni a kezeléseket. Tovább erősítheted a hatást, hogyha kombinálod egy vérplazma kezeléssel, erről azonban mindenképp konzultálj a terápiát végző orvossal.

Fontos, hogy minden apró részletet beszélj át szakemberrel. Mik azok az általad is kivitelezhető dolgok, amikkel elősegítheted, hogy hajad egészségesebbé váljon és fokozhatod velük esetleg a kezelések hatékonyságát? Kezdd a legegyszerűbb teendőknél, úgymint: a mindennapos hajápolás. Vértezd fel magad tudással, és tégy meg mindent a dúsabb haj érdekében. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online