Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egészség ezreknek, milliók a gödöllői egészségügyi központnak

2022-05-18 15:46:19

Május 7-én elkezdődött a Richter Gedeon Nyrt. Egészségváros idei, négy állomásra fókuszáló programsorozata. A kezdeményezést 2009-ben hívta életre a magyar gyógyszergyártó vállalat, hogy segítse a lakosok egészségmegőrzését, a helyi egészségügyi intézmények prevenciós tevékenységét, valamint egyúttal anyagi támogatást is biztosítson számukra a szükséges fejlesztésekhez. A kezdeményezés több mint egy évtizede alatt eddig 86 egészségügyi intézmény kapott összesen több mint 446 millió forint támogatást a Richtertől.

Az Egészségváros az évek alatt olyan rendezvénnyé vált, amely sokszínű egészségügyi szűréseknek, tanácsadásoknak és interaktív, motivációs előadásoknak is helyet ad. Az ingyenes szűrésekre nem szükséges előzetesen regisztrálni, kortól függetlenül bárki részt vehet rajtuk.

A Richter Egészségváros keretében a magyar gyógyszergyártó vállalat idén is 3,5 millió forintos alaptámogatásban részesíti a programban részt vevő egészségügyi intézményeket. Ezt az összeget a lakosok tovább növelhetik, ugyanis az Egészségsétákon, az előadásokon, szűréseken, tanácsadásokon való részvételükkel, illetve az online közvetítésekre adott aktivitásaikkal adománypontokat gyűjtenek, melyek pontonként 300 forinttal növelik az adományalapot. Így a pontok a nap végén értékes forintokká válnak, amit eszközök beszerzésére, infrastruktúra fejlesztésére fordítanak a résztvevő egészségügyi intézmények.

Az idei tavasz négy helyszínének egyike Gödöllő főtere, ahol június 11-én, szombaton 9 és 18 óra között rendezik meg a Richter Egészségváros programját. Az eseménnyel kapcsolatos aktuális és részletes információk ide kattintva olvashatók.

Dr. Dunai György, a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgatója a rendezvénnyel kapcsolatosan megkeresésünkre elmondta, hogy az Egészségváros programban történő, általa kezdeményezett részvétel lehetősége már mintegy három éve felmerült, az akkori jelentkezés most válik valóra. Megtudtuk, hogy a befolyó támogatás összegét az intézmény járóbeteg-szakellátása eszközparkjának komplex modernizációjára kívánják felhasználni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online