Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ébresztése után a gödöllői kapitányságon hallgatták ki az idegen autóban szendergő fiatal férfit

2022-05-11 09:56:02

Azt sem tudta, melyik bolygón van a férfi, amikor a Gödöllői Rendőrkapitányság kötelékébe tartozó kistarcsai járőr legszebb álmából ébresztette. Sok gond nem volt, csak egy idegen ház udvarán álló, idegen autó anyósülésén kucorogva szendergett, a másik ülésen pedig a kocsiból összelopott holmikkal tömött táska hevert.

Egy kerepesi asszony május 9-én reggel lépett ki otthonából, pillanatokkal később pedig már a 112-t hívta. Először egyik autójának felkapcsolt világítása tűnt fel, bekukkantva azt látta, hiányzik a rádiós magnó, iratai, gyermeke mozgáskorlátozott igazolványa. A másik kocsiba pillantva meglátta a benne alvó, vadidegen férfit, mellette a megtömött táskát. Azonnal rendőrt hívott.

A rendőr ébresztőt tartott, majd földre vitte az agresszíven ocsúdó és a meneküléssel próbálkozó férfit. Kérdéseire összefüggéstelenül, leginkább a „nem tudom”-mal felelt, gyakorlatilag azzal sem volt tisztában, hogy hol van, és mi történik. A járőr megvilágosította a homályos részeket, majd lajstromozták táskája tartalmát: két rádiós magnó, forgalmi engedély, mozgáskorlátozott igazolvány, 260 forint, mobiltelefon töltők, telefontartó, üléshuzat, jégkaparó, üdítők, menetrögzítős visszapillantó tükör és kerti ledes lámpa. A zsákmány hozzávetőleg 100 ezer forintot ért, a rongálása 40 ezer forintos kárt okozott.

Előállítását kihallgatása követte. A fiatal férfi beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Vallomása szerint az előző estét ismerőseinél töltötte, ahol alkoholt fogyasztott. Vodkát kevert gyógyszerekkel, és a koktél elálmosította. Hogy hogyan került ismerőseitől a rendőri ébresztő helyszínére, nem emlékezett, de leszögezte, ő csak aludni akart valahol. A táskájába gyömöszölt zsákmányt pedig találta.

 
Nem sokkal később folytatólagos kihallgatása következett, miután erős volt a gyanú, hogy a településen további hat bűntettet követett el: egy csomag süteményt hóna alá rejtve, fizetés nélkül távozott egy boltból, kitépte egy elektromos kapu kábeleit, egy körbekerített telekre bemászva megrongált egy kisautót (képen), egy utcán parkoló autóbusz kasszáját felfeszítve elvitte a váltópénzt, és a jegyeket és a bérleteket is magához vette, ahogyan az utastérben talált gázolajat sem, amit néhány lépés után, következő helyszínén egyszerűen ott hagyott. Feltört egy kisteherautót, és egy keze ügyébe került porral oltóval betörte egy másik jármű ablakát. Tönkre tette egy közeli bisztró kamerarendszerét és külső klíma berendezését, majd egy közeli faházat feltörve, szerszámgépeket vitt el. Lopásaival és rongálásaival több százezer forintos kárt okozott, mire megérkezett önkényesen választott alvóhelyére.

A 21 éves, tápióbicskei K. Viktort őrizetbe vették. Vele szemben a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai többrendbeli lopás bűntette kísérletének, lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást. Forrás: police.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online