Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mit jelentenek a különböző színű munkavédelmi sisakok?

2022-04-12 17:14:49

A munkavédelmi területeken a nagy kerítés mögül kibukkanó sisakokra tekintve gyakran fogalmunk sincs, miért van ennyi különböző színű fejfedő. Véletlenül sem a divatozásról van szó, hiszen mindegyik színnek fontos jelentése van.

Megfelelő munkavédelem biztosítása
Sok cégnél a munkavédelem már alapvetőnek számít. A munkavállalók számára minden szükséges eszközt és ruhát megadnak, hogy munkájuk során minél kevesebb legyen a testi épségüket veszélyeztető tényezőből fakadható sérülés. Egyéni vállalkozók esetében azonban gyakran saját magunknak kell biztosítani a felszerelést, ezért ezt a lépést semmiképp sem érdemes elmulasztani.

Mielőtt megkezdődnének a munkálatok, nagyon fontos ellenőrizni a munkakörhöz, feladathoz tartozó biztonsági eszközök és ruházat állapotát. Emellett azok rendeltetésszerű használatáról is szükséges tájékozódni, hogy megelőzhetőek legyenek a munkahelyi balesetek.

A munkavédelmi sisak funkciója

A munkavédelmi sisak segít megvédeni fejünket az építkezésen előforduló esetlegesen leeső szerszámoktól, törmeléktől vagy alapanyagoktól. Ez az egyik, ha nem a legfontosabb eszköz, amely testi épségünkért felel fizikai munkavégzés esetén.

Ugyanez igaz abban az esetben is, ha még építés alatt lévő, átadás előtt álló épületet látogatunk. Mivel a megfelelő dokumentáció nélkül még balesetveszélyesnek számíthat egy ilyen helyszín, ilyen esetben is felajánlhatnak védőfelszerelést, sőt, bizonyos esetben kötelező is annak viselete.

A sisakok különböző színben elérhetőek, és mindegyik árnyalatnak külön jelentése van abban a tekintetben, hogy az adott személy milyen feladatot lát el. Így akár távolabbról is tájékozódhatunk a területen dolgozó munkavállalók szerepköréről. Gondoskodjon testi épségéről a VasMuszakiBolt.hu munkavédelmi sisakjainak segítségével!


A színek jelentése

Sárga, feltűnő színű munkavédelmi sapkákat az általános munkafolyamatok ellátásáért felelős, illetve magasépítkezésen dolgozó személyek viselnek. A fehér egy kevésbé ritkító sisak, melyet a kevésbé, és ritkábban látható dolgozók viselnek. Ilyenek a mérnökök, vezetői pozíciót betöltő szakemberek, ellenőrök, vagy akár az építkezést látogatók.

Kék sapkát a nagyfeszültség közelében tevékenykedő szakemberek, valamint ácsok és villanyszerelők hordanak. Ha zöld sisakos dolgozót látunk, valószínűleg gépész, munkavédelmi ellenőr vagy próbaidőn lévő személlyel van dolgunk. A piros sisakos munkavállalók ellenőrök vagy biztonsági feladatot ellátó személyek, míg a barna sapka a hegesztők munkavédelmi eszköze.

Tekintse meg a VasMuszakiBolt.hu honlapján elérhető nagyszerű minőségű, széles választékban kapható munkavédelmi felszereléseket és ruházatot! Gondoskodjon a lehető legbiztonságosabb munkavégzésről szakszerű termékek segítségével! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online