Vissza normál nézetbe Nyomtatás

7 klassz dolog, amit Máltán tehetsz

2022-04-07 16:14:11

Málta egy egyedülálló, különleges ország. A Földközi-tengerben fekvő máltai szigeteket foglalja magában, beleértve Málta fő szigetét, Gozót, Cominót és néhány kisebb szigetet. Magának az országnak kevesebb mint félmillió lakosa van. Ennek ellenére gazdag történelmével és rengeteg kulturális és természeti látnivalóval vonzza a turistákat, akár a gödöllőieket is. Málta tájai vadak és zordak, így nem meglepő, hogy olyan híres filmek helyszínéül szolgált, mint a Gladiátor, a Trónok harca és a Trója. Emellett a kultúra olvasztótégelye is, hiszen Olaszország és Tunézia között fekszik, valamint egykori brit gyarmat is. Ennek hatásait láthatod az ételekben és az építészetben is. De, nézzük is meg, hogy melyek azok a legjobb dolgok, amiket Máltán tehetsz.

Fedezd fel a fővárost, Valettát!
Ez egy nyilvánvalóan kötelező látnivaló egy máltai utazás során. Az ország fővárosának, Valettának utcái az UNESCO világörökségi listáján szerepelnek. És ennek nagyszerű okai vannak! A szűk utcákon sétálva rengeteg történelmi emléket fedezhetsz fel, köztük a Szent János lovagok rezidenciáit, Viktória királynő szobrát és változatos templomokat, például a Szent János társszékesegyházat. Ez utóbbit különösen érdemes felkeresni, hogy megcsodálhasd Carravagio egyik leghíresebb festményét, a Keresztelő Szent János lefejezését. Valetta egy kis város, de biztosan el fog varázsolni lehetőségek és látnivalók sokaságával. Emellett egész évben számos kulturális fesztiválnak ad otthont. A város felfedezésének legjobb módja, ha igénybe veszel egy minden nap szervezett ingyenes séta programot.

Élvezd a kilátást a Barakka kertekből!
Ez a hely Valetta legnépszerűbb látványossága. A felső Barrakka kertekből az egész Grand Harbourra rálátás nyílik. A kertek bástya fölé épültek, és minden nap délben egy kis műsort kínálnak. Hivatalos katonai öltözékbe öltözött katonák ágyúkból tisztelegnek. Ezt a hagyományt mindig kíváncsi turisták és helyi lakosok csoportjai kísérik. Maga a kert tökéletes hely egy kis pihenésre a főváros utcáin tett séta után. Gyönyörű fák és virágok gyönyörködtetik a szemet, a tenger felől érkező friss szellő pedig hűsítő enyhülést biztosít.

Egynapos kirándulás Gozóra
Gozo az ország szárazföldi részének szomszédos szigete. Kétszer kisebb, de mindenképpen érdemes meglátogatni. Emlékszel az Azzure ablakra, amely néhány évvel ezelőtt összeomlott? Ez a természeti csoda Gozo szigetén található. Bár a legismertebb máltai látványosság már nem létezik, Gozo még mindig tartogat néhány izgalmas látnivalót, amelytől eláll a lélegzeted. Az egyik ilyen a csodálatos Ghasri-völgy. A turisták által teljesen alulértékelt hely Málta egyik legjobban elrejtett titka. A 250 méter hosszú, keskeny völgy egy kis sziklás strandban végződik. Az itteni fürdőzés kockázatos ötlet lehet, de a kőfalak között betörő erőteljes hullámok lenyűgöző benyomást keltenek, és mindenképpen érdemes megnézni őket. Egy másik nagyszerű hely Gozón, amely szintén kevésbé népszerű, egy másik azúrkék ablak, a Wied Il-Mielaħ. A lenyűgöző sziklaforma egy hídra emlékeztet, és reméljük, évekbe telik, amíg összeomlik, mint az előző azúrkék ablak.

Fedezd fel az éjszakai életet!
Málta éjszakai élete rendkívül gazdag. Bár a sziget mérete egészen kicsi, mégis rengeteg lehetőséged van arra, hogy a számodra legjobb módon töltsd el az esti órákat. Ha itt jársz, nem érdemes kihagyni a bárok valamelyik. De azok sem maradnak program nélkül, akik inkább valamilyen kulturális szórakozási lehetőséget keresnek. Olyan programok várják ugyanis az ide látogatókat, mint a Máltai Színművészeti Fesztivál, a Vallettai Barokk Fesztivál, az Operafesztivál, a Kórusfesztivál és a júliusban megrendezett Nemzetközi Jazzfesztivál.

Ha pedig itt jársz, akkor nem érdemes kihagyni az igazi kaszinó élményt sem. Málta ugyanis a szerencsejátékok egyik központja, és ez igaz a hagyományos és online kaszinókra is. A szárazföldi kaszinók kezdő és profi játékosokat is várnak. Ha pedig a nyaralás után is szeretnél pörgetni néhányat, próbálj ki egyet a legjobb online kaszinók Magyarország listáról.


Tanulj meg búvárkodni!

A szigetet víz alatti sziklák, roncsok és mesterséges zátonyok veszik körül. Ez teszi tökéletes bázissá a búvárkodás és a búvárkodás megtanulásához és élvezetéhez. Málta búváriskolák és hajós kirándulási lehetőségek széles választékát kínálja. A vízi sportok tökéletes elfoglaltságot jelentenek a forró nyáron, különösen a Földközi-tenger közepén. Az egyik legnépszerűbb víz alatti turisztikai célpont a HMS Maori romboló roncsa, amely a II. világháború alatt süllyedt el. Mindössze 14 méteres mélységben nyugszik, és még a kezdő búvárok számára is könnyen elérhető.

Fedezd fel Mdina csendes városát!
Egy másik tökéletes hely, különösen télen, amikor nincsenek tömegek. Mdina volt Málta ősi fővárosa. Most gyakran nevezik Csendes Városnak, egyedülálló hangulata miatt. A vastag falak mögé burkolt város szigorúságával megfélemlíti a látogatókat. Széles utcái úgy néznek ki, mintha érintetlenül hagyta volna őket az idő. Mdinában igazán érezhetjük a régi középkori évszázadok szellemét, ami a városlátogatást az egyik legjobb dologgá teszi Máltán.

Vess egy pillantást a kék barlangba!
A Blue Grotto népszerű úti cél Máltán, de ennek ellenére érdemes meglátogatni. A barlangot a tenger természete alakította ki a sziklaszirtben. A lenyűgöző Blue Grotto-t egy távoli kilátóból tekinthetjük meg. Könnyen megközelíthető az útról és a közeli buszmegállóból. A második, kalandosabb lehetőség, hogy hajókirándulást teszünk, és ténylegesen elhajózunk a barlanghoz. Lélegzetelállító élmény alulról látni. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online