Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn is ügyeletet tart a kormányablak a választás hétvégéjén

2022-03-29 16:47:57

Rendkívüli nyitva tartással biztosítják április 2-án, szombaton és 3-án, vasárnap a kormányablakok és okmányirodák a választáshoz kapcsolódó okmányok pótlásának ügyintézését – olvasható a Miniszterelnökség által kiadott közleményben.

A választáson és az országos népszavazáson való részvétel a személyazonosság, illetve a lakcím igazolásával történik, ehhez érvényes személyazonosító igazolványra, útlevélre, vagy vezetői engedélyre, valamint lakcímkártyára van szükség. Annak érdekében, hogy a választásra jogosultak élni tudjanak szavazati jogukkal, a választópolgárok akár a választás hétvégéjén is pótolhatják a szavazáshoz szükséges, de érvényét vesztett, elveszett, sérült okirataikat. Fontos ugyanakkor, hogy mivel a járvány miatt, a 2020. március 11. óta lejárt okmányok érvényességét meghosszabbította a kormány, így ezek bemutatásával a választáson is részt lehet venni.

Az április 3-i országgyűlési választás, illetve országos népszavazás napján (azaz vasárnap), és az azt megelőző napon (vagyis szombaton) szinte valamennyi kormányablakban és okmányirodában ügyeletet tartanak. Minden budapesti kerületben, illetve az összes olyan településen, ahol van kormányablak és/vagy okmányiroda, legalább egy nyitva tart április 2-án és 3-án. Fontos tudni azonban, hogy ezeken a napokon kizárólag személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség, illetve az elveszett vagy megsérült lakcímkártya pótlására. Ha valakinek semmilyen személyazonosításra alkalmas okmánya sincs (személyi igazolványa, érvényes útlevele, jogosítványa), akkor ideiglenes személyi igazolványt kap, amivel részt vehet a szavazáson.

A kormányablakok és okmányirodák – köztük a Kotlán Sándor utca 3. szám alatt található gödöllői is – rendkívüli nyitva tartása a következő:
Április 2. (szombat): 8 és 18 óra között
Április 3. (vasárnap): 7 és 19 óra között


Ezen kívül a gödöllői központú Pest megyei 6. számú választókerülethez tartozó települések közül Aszódon (Szabadság tér 9.) is lesz okmányirodai ügyelet április első hétvégéjén.


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online