Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: belekóstolt a felnőttek Európa-bajnoki rivalizálásába a gödöllői lány

2022-03-27 15:59:18

Március 25-én a légpuskás hölgyek 10 méteres egyéni versenyszáma (77 induló) volt az első megmérettetése a 20. életévét június végén betöltő Mészáros Eszternek, a MATE-Gödöllői EAC olimpiai 7., világkupa-győztes, junior világ- és Európa-bajnok sportlövőjének a norvégiai Hamar városában zajló Európa-bajnokságon.
Szucsák László tanítványa a selejtező során leadott 60 lövéséből 627,1 körig jutott, amivel a 17. helyen végzett, tegyük hozzá: juniorkorúként immár a felnőttek között.

Eszter március 26-án – akárcsak a tokiói olimpián, Péni István oldalán – a vegyes csapatversenyben (34 induló páros) volt érdekelt a hamari kontinensviadalon. A selejtezőben a gödöllői lány 315,6 körig jutott, Péni pedig 313,4 kört teljesített. Az összesítésben 629 körös eredménnyel a magyar kettős a harmadik legjobbként jutott az elődöntőbe. Itt bolgár, a végső győztes izraeli és svájci párosok ellen kellett helytállni, ami az éremszerzés szempontjából az első két hely valamelyikének megszerzését jelentette. Ez, sajnos, nem jött össze a magyar duónak, amely elődöntőjében a harmadik, összességében pedig az 5. helyet érte el.


Az Európa-bajnokság zárónapján, március 27-én Mészáros Eszter – Dénes Eszterrel és Toma Dorinával kiegészülve – a 19 triót felvonultató női csapatversenyben adott számot tudásáról. A magyar hölgyek az első selejtezőkörben 939 körös teljesítményt értek el, amivel a 4. helyen jutottak be a kvalifikáció második szakaszába. Itt mindenkinek 20-20 lövése volt, aminek összesített eredménye 624,5 kör lett, és ez a 7. helyre bizonyult elegendőnek az Európa-bajnoki rangsorban.

Kapcsolódó cikk: Sportlövészet: junior Európa-bajnoki bronzérmet nyert a csapattal Klenczner Márton


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online