Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőre is kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat

2022-03-06 15:15:27

Az elmúlt időszak száraz, többnyire csapadékmentes időjárása miatt március 5-étől – annak visszavonásáig – tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe Pest megyében is. Az intézkedés érinti Gödöllőt, és a helyi lakosságnak is fontos tudni, hogy a szabályok megszegése tűzvédelmi bírsággal sújtható.

Tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.
A tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) megállapítása és visszavonása függ a meteorológiai körülményektől, az erdőben található élő és holt biomassza szárazságától és a keletkezett tüzek gyakoriságától. A tűzgyújtási tilalomról (fokozott tűzveszélyről) szóló, napi frissítéssel aktualizált térkép ide kattintva érhető el

Fontos adalék, hogy belterületen csak ott szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol ezt a települési önkormányzat rendeletben szabályozza. Gödöllőn létezik ilyen jogszabály: 2014 áprilisától kizárólag pénteken 13 és 18 óra között szabad elszáradt növényi hulladékot égetéssel ártalmatlanítani. Háztartási és egyéb hulladék (műanyag, műanyaggal bevont kábel, rongy, gumi) égetése viszont tiltott településünkön.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online