Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Milyen zoknit vegyünk fel? Klasszikust vagy merészet?

2022-03-02 17:49:13

Ha zokniról van szó, akkor valószínű, hogy elsősorban a nők leszek azok, akik számára a zokni az egyik legkedvesebb kiegészítőnek számít. A különféle kedves, vidám és különleges mintájú zoknik elragadóan aranyosak és a hölgyek körében annyira népszerűek, hogy a legtöbben gyűjtik az érdekesebbnél érdekesebb kinézetű lábravalókat. De, mi a helyzet a férfiakkal? Számukra hogy áll a zoknitörténet? Hordjanak mindig csak komoly klasszikus darabokat, vagy vajon nekik is lehet különleges mintás gyűjteményük? Járjunk utána!

A zokni menő
Régen a zokni egyfajta mostohagyermek kiegészítőnek számított a férfiak körében. Kellett, mert hát kellett, ezért a legtöbb esetben minden férfi beszerezte a kötelező fekete, barna, illetve világos zoknit, mindenféle különösebb minta vagy anyagvizsgálat nélkül. Habár az igazi eleganciát követők korábban is megválogatták a zoknijaikat, azért a hétköznapi viseletnél nem volt olyan jellemző hogy összepárosítsuk ezt például a pénztárcánkkal, vagy az ingünkkel. Pedig nem is olyan rossz ötlet, és erre ma már trendekre adó férfiak rá is jöttek. Ezért a zokni a stílusos férfiak körében kifejezetten menő darabbá vált. A különféle mintás, férfiak számára is színes, figurákkal készült modellek ma már a nyakkendők öltöztető funkciójával vetekszenek.

Remekül passzintható egy szemtelenül vidám és színes minta, nem csak a sneakerrel. A színes zoknit a derby és még az oxford is jól bírja egy lázadóan elegáns szett kialakításához. Egyébként meg egyszerre pimasz és sikkes zakóhoz, továbbá egy hozzávaló díszzsebkendővel párosítva valami olyat hozhatunk létre, amire senki sem mondhatja majd, hogy unalmas és stílustalan. Ha már volt szó pénztárcáról, az ide kattintva elérhető oldalon látható is, miről írunk: hasonlóan hozzáválaszthatunk egy izgalmas pénztárcát a zokninkhoz is akár.


Színek bűvöletében

Aki férfiként igazán stílusban akar maradni, az nyugodtan villanthat meglepő színű zoknikkal. Egyébként is, a fekete persze mindenhez jó, de már unalmas, a barna és a társai pedig szintén ezt hozzák. Miért ne lehetne a fekete szettünkhöz bordó vagy piros a zokni? Miért ne választhatnánk merész kékeszöldet a szürke öltönyünkhöz? Na és mi a helyzet a mintákkal? A megszokott, visszafogott négyzetrácsoson, kárómintáson és a többieken túl is létezik zokni egy férfi számára.

Ezt vallja – például – a Happy Socks márka, ami kifejezetten vidám és színes zoknikat gyárt férfiak részére is többek közt. A csíkos például igenis rendkívül trendi és vagány zokni. Aztán a különféle vicces, vagy épp izgalmas mintákról még nem is beszéltünk. Nem lesz férfiatlan, de merész és vagány garantáltan. A színek kikopása a férfi ruházatból egyébként is egy viszonylag új keletű jelenség. Konkrétan a második világháború után vált általánossá, amikor a szétzilált társadalom rengeteget merített a praktikumra építő katonai ruházatból, főleg azért, mert muszáj volt. Ez pedig megadta az alapot annak, hogy a férfi ruházat főleg szürke, barna, zöld vagy fekete maradjon. Merjünk tehát kísérletezni a színekkel. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online