Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Orosz-ukrán háború: rendkívüli ülésen döntött a gödöllői testület

2022-02-28 08:46:39

A február 24-én bekövetkezett orosz katonai beavatkozás Ukrajnában arra késztette Gémesi György polgármestert, hogy február 28-ára rendkívüli képviselőtestületi ülést hívjon össze, ahol az alábbi határozati javaslat – egyhangú szavazással megtörtént – elfogadása szerepelt napirenden:

Gödöllő Város Önkormányzat Képviselőtestülete elutasítja az orosz agressziót, kiáll Ukrajna függetlensége és szuverenitása mellett.  Aggodalommal figyeli az Ukrajna területén folyó harcokat, szolidaritással biztosítja a határon túl élő magyarságot, az ukrán népet és Ukrajna minden nemzetiségét.
A képviselőtestület felhatalmazza Gémesi György polgármestert, hogy kárpátaljai települések polgármestereivel, különös tekintettel a testvérváros Beregszász polgármesterével tárgyalásokat folytasson egy esetleges segítségnyújtás módjáról (szállás, pénz- és egyéb adomány), amivel Gödöllő város enyhíteni tud a kárpátaljai magyarok helyzetén.


A döntés előtt Gémesi György ismertette Babják Zoltán beregszászi polgármester levelét, amiben összegezte, milyen élelmiszerekre, tisztító- és tisztálkodási cikkekre, valamint technikai eszközökre lenne szükség a hadiállapot miatt. Gödöllő első embere reményét fejezte ki, hogy az első szállítmány akár már a hét első napjaiban elindulhat Beregszászra.
Az elfogadott határozati javaslat kiegészült azzal, hogy a város 10 millió forintos pénzbeli segélyt biztosítson a költségvetés tartaléklapja terhére.

A vita során Kocsi Tamás (Szövetség Gödöllőért) javasolta, hogy
nyissák meg a város balatonlellei üdülőjét a Kárpátaljáról érkező menekültek előtt. Gémesi György erre úgy reagált: célszerűnek tartja előbb számba venni és felajánlani a helyi szálláskapacitási, főként kollégiumi lehetőségeket, és ha ez nem elegendő, el lehet gondolkodni a javaslaton.

Gémesi György nehezményezte, hogy a Szövetség Gödöllőért – a polgármester megfogalmazása szerint: fideszes – hét főből álló képviselőcsoportjából a helyzet komolysága ellenére mindössze ketten vettek részt a rendkívüli ülésen. Mint hangsúlyozta: itt kell lenni, itt kell elmondani a véleményt, nem üzengetéssel!
Máthé László erre úgy reagált, hogy a csoport tagjai fontosnak tartják a kérdést, amikor megkapták a meghívót, azonnal összeültek és megtárgyalták a javaslatot, amivel egyetértettek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online