Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ez az előnye, ha a webshopod elérhető a marketplace-eken

2022-02-13 11:19:07

Az internetes vásárlás elterjedése forradalmasította az adásvételek folyamatait. Ma már közel annyit vásárolunk az online térben, mint az offline boltokban. Ennek egyenes következménye volt a webáruházak gombamód történő szaporodása.

Amellett, hogy a technika fejlődése számos előnnyel járt a kereskedők számára, új feladatokat is adott a webshopok üzemeltetőinek. Ki kellett találniuk, hogyan érhetik el a potenciális vevőiket gyorsan és költséghatékonyan.

Tűnj ki a tömegből!

Az internet rejtette végtelen lehetőségek mára igazi átjárhatatlan dzsungelt alkotnak. A vállalkozóknak ki kell tűnniük egy olyan tömegből, ahol rengeteg a konkurens eladó. Ez igaz a kézzelfogható termékek és szolgáltatások piacára is. Minden termékkategóriában webáruházak ezrei várják a vásárlókat.

Azért, hogy eladóként magunkhoz csalogassuk a vevőket, bizony meg kell dolgoznunk. Az nem elég ugyanis, hogy rákattintanak az oldalunkra. A bevétel generálásához realizálódnia is kell az adásvételnek. Ez pedig akkor történik meg nagyobb eséllyel, ha valóban érdekelt embereket sikerül elérnünk.

A célzott keresés neked is előnyös
Ha webáruházat üzemeltetsz, ismerned kell olyan praktikákat, amelyek a megvalósult tranzakciók számát növelik. A Wsfind keresője lehetőséget ad az eladóknak, hogy eljussanak a felhasználókhoz. A szűkített keresés ugyanis pontosan azok számára tesz láthatóvá, akik a te termékeidet keresik.

A marketplace-ekre jellemző speciális keresőmotorok az adásvétel mindkét résztvevője számára előnyösek. A vásárlók pontosan megadhatják a keresett termék paramétereit, időt takarítva így meg. A webshopok pedig célzott elérést produkálhatnak ezzel a böngészési módszerrel.


Legyen hatékony a marketinged

Ahhoz, hogy egy vállalkozás sikeres legyen, hatékony marketingstratégiát kell folytatnia, a minőségi termékek nyújtása mellett. Ahhoz, hogy megérje a reklámra fordított költség, nem elég megjelennünk bizonyos felületeken.

Akkor működik jól egy webáruház marketingje, ha eléri, hogy a vásárlók az oldalára navigáljanak és valóban vásároljanak is. Érdemes olyan felületen hirdetnünk, amely kattintások után számláz. Sőt, a realizálódott vásárlások alapján történő fizetés még barátságosabb megoldás. A webáruházak gyűjtőoldalai, marketplace-ei között találunk példát mindkét esetre.

Adj többet, mint a versenytársaid
Azzal is magunkhoz csábíthatjuk a vásárlókat, ha olyan funkciókat kínálunk nekik, amelyet a konkurenciánál nem érnek el. A kívánságlisták összeállítása nagyon hasznos, különösen ünnepek, családi alkalmak idején.

Ugyancsak vonzó lehet a vevők számára, ha nem csupán a termékek árait, hanem a műszaki leírásokat is összehasonlíthatják. Azért érdemes jelen lenni az online piactereken, mert itt elérhetőek ezek az eszközök. Sőt, akár a webáruház üzemeltetését is megkezdhetjük ezeken a felületeken, ha eddig nem volt online boltunk. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online