Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A csomagolástechnika legfontosabb részei: a ragasztószalagok

2022-01-12 17:44:50

A ragasztószalagok azok a kellékek, amiket magánszemélyek és cégek, vállalatok egyaránt igénybe vesznek. Korábban is gyakori volt bizonyos árucikkek futárszolgálatok általi házhoz szállítása, de az utóbbi évek járványhelyzetének hatására nagymértékben megnőtt a webáruházakat használó és online rendelő felhasználók száma.

Ez azt eredményezte, hogy a logisztika és a csomagolástechnika aránya a kereskedelemben nagyságrendekkel megnövekedett. A kényelem miatt az online vásárlás sokak számára meg is maradt, szokássá vált.

A webshopokban otthonról megrendelt termékek szállításához hatalmas mennyiségű csomagolóanyag szükséges, és ehhez kapcsolódóan ragasztószalag. Sokszor napokig tart egy csomag szállítása, így nem mindegy, hogy milyen minőségű az a ragasztószalag, amivel a dobozok lerögzítése történik.

A háztartási ragasztószalagok
Minden háztartás fontos kelléke a ragasztószalag. A legkisebb mennyiségi egysége az ún. cellux ragasztó, amellyel már a legkisebbek is ragaszthatnak, amikor otthon kézműveskednek. Az iskolai könyv és füzet beborításoknál éppúgy jól jön a kis méretű ragasztószalag alkalmazása, mint az ajándékozások, születésnapok, az ünnepek alkalmával. Ilyen volt, például, legutóbb a karácsonyi ajándék készítése.

A nagyobb dobozok rögzítéséhez nélkülözhetetlen a széles ragasztószalag, ezért minden háztartásban megtalálható mindig néhány tekercs. Amikor sokat kell dobozolni, például: egy költözés esetében, akkor nem árt, ha idejében beszerzünk belőle több gurigányit.

Megkülönböztetünk átlátszó és színes ragasztószalagokat, amiknek sokszor csupán esztétikai jelentőségük van.

Ipari felhasználás jellemzői
Gyártelepeken, ipari, logisztikai felhasználás során jóval nagyobb volumenben van szükség a ragasztószalagokra. A vastagságuk is nagyobb kell, hogy legyen, és fontos minőségi ismérv, hogy ne szakadjon a használat során.

A széles ragasztószalagok is különböző méretekben kaphatók és kiválóan tapadnak szobahőmérsékleten és hűvös, hűtött közegben egyaránt. Minimum fél-egy évig megőrzik tartósságukat.

Minőségi jellemzők
Az Alpha-Dent-Higiénia Kft. ragasztószalagok kategóriájában megtalálunk rövidebb vagy hosszabb időtartamig felhasználható darabokat. A fél-egy évig jól tapadó szalagok a hidegebb környezetet is jól bírják, míg a csak szobahőmérsékleten használatos ragasztócsíkok tartósak akár 36 hónapig is. Tapadásuk erőssége az idő függvényében változik, a teljes tapadás eléréséhez szalagonként más időtartam szükséges.

Az Alpha-Dent-Higiénia Kft. végfelhasználóknak és viszonteladóknak egyaránt kínál számtalan terméket a higiénia világából országos szinten. Érdemes végigböngészni több termékkategóriájukat, a csomagolástechnikához is forgalmaznak árucikkeket, amiket a világ különböző országaiból importálnak. Figyelembe veszik a gyártók környezetbarát voltát is, és a termékek oldalán jelölik, ha az egy környezettudatos és „zöld” ipari működés eredményeként keletkezett. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online