Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Számos kihívást tartogat az új esztendő Gödöllőn is

2022-01-01 10:15:30

Eltelt egy év. Páratlan volt. Több szempontból is. A koronavírus-járvány a 2021-es esztendőt is meghatározta. Volt korlátozás, zárás, majd nyitás, jöttek a hullámok, mutálódott a vírus. Elindult az oltások beadása, egyre többen vannak, akik már három vakcinát is kaptak. S nem tudjuk, hol a vége. Lesz-e vége valaha?

Az előttünk álló év páros lesz, ami a számát illeti. Mégis akad olyan érzése az embernek, hogy jó néhány váratlan (páratlan) esemény vár ránk 2022-ben. Rossz is, jó is. Ahogy ez lenni szokott.

Próbáljunk meg derűlátók lenni. Fogadkozzunk, tervezzünk, vágyakozzunk, reméljünk. Kiüresedett frázisokat pufogtatni, vállalhatatlan fogadalmakat megfogalmazni azonban felesleges. Nincs mit tenni, menni kell előre. Néha megállni, értékelni, és újra dönteni: merre tovább?
Lehet fanyalogni, irigykedni, bírálni, elhallgatni, kritizálni, gyanakodni, elfogadni, veszíteni. Szabad kételkedni, vélekedni, kimondani, szeretni, hinni, ölelni, adni, bízni, nyerni. No, meg, ha úgy adódik, túlélni.

Kár tagadni, az első, ami az embert vezérli, nem más, mint az érdek. Várhatóan nem lesz ez másként 2022-ben sem. S ez így van jól. Feltéve, hogy nem csak öncélúan magára gondol az, aki tehet másokért, a környezetében élőkért. Gondolkodva, nem hangzatos ígéreteket, terveket hordozó szavakat pufogtatva, nem az érzelemre, hanem a realitás talaján állva, az értelemre hatva.

Mindez idén fokozottabb hangsúlyt kap, mert tavasszal parlamenti képviselőket választunk. A gödöllői központú Pest megyei 6-os számú választókerületben is várják majd a jelöltek a voksokat. Lesz, aki érzelmi alapon dönt, és olyanok is, akik nem ülnek fel a politikai karrieristáknak. Mert ne áltassuk magunkat, a pártalkuktól sem mentes hátérrel induló, az itt élők érdekének képviseletét „nagy dumával”, de csupán pár hónap alatt szerzett tapasztalattal képviselni szándékozó kandidálókból ennek a körzetnek is kijut majd.

S még valami: ha idén több valósul meg az adott szóból, ha kevesebben és kevesebbet hazudnak, mint tavaly, őszinteségben javuló tendenciát mutató esztendő várhat ránk.
Ehhez kívánunk egészséget és kitartást az 56 éve várossá lett Gödöllőn! Fedor Gábor


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online