Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az út elején tart a gödöllői eü-központ betegirányító rendszere

2021-12-17 11:53:50

Az idei évtől betegirányító-rendszer működik a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központban. A több ütemben megvalósuló fejlesztés nem titkolt célja az volt, hogy havi adatokhoz jusson a városvezetés a fenntartása alatt működő egészségügyi intézmény állapotáról és annak gyakorlati működéséről. A Petőfi Sándor utcai épületben éves szinten 165-185 ezer páciens fordul meg, akik 60 százaléka gödöllői lakos. Az ötletgazda Bajkó Norbert alpolgármester azt reméli, hogy a betegirányító-rendszer fejlesztése nagy mértékben emeli majd a helybéliek komfortérzetét, és a szakrendelésekre történő bejutási határidők (várólisták) is lerövidülhetnek.

A fejlesztésnek voltak és vannak/lesznek költségei. Nézzük!
• A rendszer kialakítása és integrálása bruttó 6.962.140 forint.
• A vezetői információs rendszer telepítése és 1 éves licenc-díja bruttó 2.032.000 forint.
• Statisztikus költsége egy évre bruttó 600.000 forint.
• A rendszer support (támogatási) szerződési díja bruttó 457.200 forint/év.
• A rendszer fogyóanyagainak (hőpapír) várható költsége éves szinten bruttó 248.660 forint.

Egyelőre itt tart a gödöllői eü-központ betegirányító rendszerének története. A folyamatot az előterjesztők ezekkel a szavakkal írták le:
- Habár még az út elején vagyunk, de a jövő év folyamán fokozatosan alakítjuk ki a mérési pontokat, valamint az ezekhez tartozó statisztikai modellezést.


Az előterjesztés vitája során Kocsi Tamás (Szövetség Gödöllőért) a környező és a gödöllői egészségügyi központ ellátásait igénybe vevő településeknél korábban tett, anyagi hozzájárulást kérő látogatások sikerességéről érdeklődött. Bajkó Norbert alpolgármester elmondta, hogy mintegy 30 millió forintra volt ígérvény, de ebből nulla forint folyt be. Gémesi György kiegészítésként megjegyezte: akadt olyan település, ahol a polgármesternek „felülről” felhívták a figyelmét, nehogy átutalja az erre a célra a testülete által jóváhagyott 4 millió forintot.

Török Sándor (Szövetség Gödöllőért) arról érdeklődött, hogy a betegirányító-rendszer végleges működésekor ki lehet-e majd iktatni a betegregisztrációban szolgálatot teljesítő humán erőforrást. Dr. Dunai György, az intézmény igazgatója egyértelműen kijelentette, hogy a gép – ahogy nevezte: totemoszlop – nem tudja helyettesíteni a betegregisztrációban dolgozók munkáját. A szakrendelésre beutaló nélkül, időponttal rendelkező érkezők tudják majd kikerülni a képen látható oszlopot, ami várhatóan 10-20 százalékkal csökkentheti a forgalmat a regisztrációs pultnál – fogalmazott az igazgató.

Kolozs Csaba (Szövetség Gödöllőért) a statisztikus szükségességét firtatta. Arra a kérdésére, hogy ki lesz ez a személy, nem kapott választ, ám azt az előterjesztők elmondták, hogy a kinyert és feldolgozott anonim adatok részben sűrűbben és átfogóbb részletességgel állnak majd a döntéshozók rendelkezésére, részben pedig arra is kellenek, hogy bizonyos pályázatokon kellő számszaki meglapozottsággal vehessen részt az önkormányzat és/vagy az intézmény.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online