Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan térjünk vissza hosszú szünet után a munkába?

2021-12-17 17:43:09

Bárkivel megeshet, hogy rövidebb vagy hosszabb időre kiesik a munkából, és a visszatérés aggodalommal tölti el. Ez lehet a karácsonyi pihenés, egy hosszabbra nyúlt szabadság, a gyermekvállalás, egyéb családi körülmények, betegség és még sok más egyéb történés okán. Hogy ne okozzon komolyabb traumát se nekünk, se a velünk együtt élőknek, néhány dologgal kezdjük trenírozni magunkat a feladatra, hogy örömet leljünk a visszatérésben.

Hangolódjunk rá
Munkakörtől függ, hogy mi vár ránk, de alapvetően várható, hogy más ütemben zajlik, mint a szünet ideje alatt az életünk. Éppen ezért, ha tudjuk, hogy hamarosan munkába állunk, akkor kezdjük a biológiai óránk beállításával, hogy időben keljünk, jókor feküdjünk, hiszen a kipihentség az egyik legfontosabb alapja annak, hogy jól végezzük a munkánkat.

Amennyiben ülőmunkát végzünk közel sem mindegy az sem, min ülünk. A hát- és derékfájdalom gyakorlatilag népbetegségnek számítanak, amit könnyen megelőzhetünk, ha egy megfelelő irodaszék az, amin a napunk jelentős részét töltjük. Nem túl nagy beruházás, viszont az otthoni irodák alapkelléke, amire az egészségünk érdekében nem éri meg sajnálni a pénzt.


Tervezzünk!

Visszatérőknek és újoncoknak egyaránt nehéz felvenni a ritmust, hát még a fonalat. Ne akarjunk mindenre megoldást találni az első napon, mert erre – még a főnök minden vágya ellenére sem – képes senki. Készüljünk fel előző este a másnapi munkára, készítsük ki a ruháinkat, próbáljunk kicsivel hamarabb megérkezni, hogy ne kelljen azonnal kapkodással kezdeni a munkát. Ahogy rákészülünk a kezdésre, olyan tempóban próbáljunk újra belerázódni a feladatok elvégzésébe is.

Amennyiben van rá lehetőségünk, hallgassunk olyan zenéket, amik segítenek motiváltnak maradni, és mindenképpen iktassunk be rövid szüneteket, például a karácsonyra kapott bögrénkből igyunk egy kávét, hogy ne legyen mérhetetlenül sok az, ami korábban a mindennapjaink meghatározó része volt. Az első napon ne túlórázzunk! Természetesen, munkahelye válogatja, nem mindig a mi döntésünk, de lehetőség szerint távozzunk időben. A lazsálás nem nyújt segítséget, viszont elnyújtja a visszarázódás idejét. (x) • Fotó: RS Bútor


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online