Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nyugta és e-nyugta kiállítása online számlázó programmal

2021-12-15 18:41:24

Fontos, hogy az online számlázó programmal nyugta és e-nyugta is kiállítható legyen. Ez leginkább akkor hasznos, ha főként magánszemélyek az adott vállalkozás partnerei, illetve nem kötelező online pénztárgépet használnia. Mutatjuk a legfontosabb információkat a témával kapcsolatban!

Mikor kell nyugtát és mikor kell számlát kiállítani? A vállalkozónak a szolgáltatásnyújtásról vagy a termékértékesítésről mindenképpen kell valamilyen bizonylatot kiállítania. Ez a bizonylat lehet számla és nyugta egyaránt. A nyugtát kézzel vagy számlázó programmal is ki lehet állítani.

Mikor elegendő nyugtát vagy e-nyugtát kiállítani számla helyett?
Akkor elegendő nyugtát kiállítani számla helyett, ha 900 ezer forintot nem éri el az ügylet ellenértéke áfával együtt. Továbbá fontos, hogy a vásárló vagy a megrendelő legkésőbb a teljesítésig kiegyenlítse a szolgáltatás vagy a termék ellenértékét.

Mindemellett elengedhetetlen, hogy a vevő vagy a megrendelő ne legyen áfaalany, és ne kérje számla kibocsátását. Az említettek mellett fontos, hogy online pénztárgép használatára ne legyen kötelezett az értékesítő vagy a szolgáltató.


Gyorsan, egyszerűen és kényelmesen lehet az értékesítéseket bizonylatolni

A nyugta és az e-nyugta segítségével gyorsan, egyszerűen és kényelmesen lehet az értékesítéseket bizonylatolni. Az online számlázó programmal kiállított nyugta és e-nyugta egyik legnagyobb előnye az, hogy azok kiállítását követően nem kell foglalkozni a NAV adatszolgáltatási kötelezettséggel, hiszen az automatikus. Ehhez csupán egy egyszerű beállítást kell elvégezni.

Fontos, hogy számlázó programmal csak akkor állítható ki nyugta vagy e-nyugta, ha a szolgáltató, értékesítő nem köteles online pénztárgépet használni, és nem kell számlát kiállítania az adott ügyletről. Az online számlázás népszerű programja, a Billingo is biztosítja a nyugta és az e-nyugta kiállításának lehetőségét a felhasználói számára. Érdemes élni a lehetőséggel.

Az online számlázó programmal történő nyugtakiállítás legfontosabb előnyei
Rendkívül kényelmes megoldás az online számlázó programmal történő nyugtakiállítás, hiszen akár mobilról is lehet nyugtázni, és minden kiállított bizonylat egy helyen tárolható. Az adatok kitöltése gyorsabbá válik, hiszen a vállalkozás adatait automatikusan tölti ki a rendszer. További előny, hogy az adott nyugta néhány gombnyomással továbbítható a vevő vagy a megrendelő számára.

Mindemellett az előnyök közé sorolható, hogy piszkozat is készíthető, is átlátható statisztikán keresztül követhetőek a bevételek. A nyugták letöltése is rendkívül egyszerű, hiszen egyesével, illetve egyben is letölthető az összes bizonylat. Ráadásul, a nyugtatömbök száma sincs korlátozva, korlátlan mennyiségben létrehozhatók. Továbbá, egyszerűen exportálhatóak, így e-mailben könnyen továbbíthatók a könyvelő számára. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online