Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tisztázzuk, mitől kézműves a kézműves termék

2021-12-14 18:36:50

Az utóbbi időkben rendkívül sokszor találkozunk a kifejezéssel, de vajon tudjuk-e pontosan, mit is jelent az, hogy kézműves termék. Érdemes ennek utánajárni, hiszen töretlen népszerűségnek örvenden.

Milyen a kézműves termék?
A kézműves termék megnevezés rendkívül szigorú szabályok megléte mellett használható, kiemelten fontos a jogszabályi rendelkezések és irányelvek betartása a készítésük során. Bármilyen kézműves termékről legyen szó, annak gyártójának nevét és címét minden esetben fel kell tüntetni a csomagoláson.

Kézműves élelmiszerek, mint például a kézműves tejtermékek, fagylaltok, pálinkák vagy lekvárok, szörpök, mind természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, az előállítás során az adalékanyagokat mellőzni kell. Ezek a termékek pótanyagoktól mentesek, mesterséges színezéket, aromát vagy ízfokozót nem tartalmaznak.

Kézműves tárgyak esetében a különös gondossággal, kézzel készített és egyedi termékek tartoznak ide, melyek elkészítésénél a hagyományokhoz nyúlnak vissza. Olyan hagyományos eszközökkel készítik, amelyeket már nem használnak a gyártósoroknál. A lényeg, hogy megfelelő szaktudás mellett emberi erőfeszítésen alapuljon a termék előállítása.

Hagyományos kézműves termékek
Nem csak az élelmiszerek vagy a használati tárgyak lehetnek kézműves termékek, hanem a kozmetikai piacon is számtalan ilyen készítménnyel találkozhatunk.

A hagyományos kézműves termékek a Hagyományőrző Boltnál is megtalálhatók kézműves szappanok, mosódara és illóolajok formájában. Aki olyan termékeket keres, amiknek összetevőiben megbízhat, tudja, hogy szívből készítik és megbízható forrásból szeretné beszerezni, az bátran válassza ezeket!

A kézműves szappanok – például – hagyományos eljárással, természetes növényi olajokból és zsírokból készülnek. Olyan összetevőket használnak fel többek közt, mint a méz, a levendula, a kamilla vagy a fahéj, hogy csak néhányat említsünk a széles kínálatból. Mind más és más jótékony hatását fejti ki szervezetünkre.

Az illóolajok megnyugtatóan hatnak otthonunkban, emellett pedig gyógyító hatásúak is. A kézműves illóolajok között népszerű a citromfű illóolaj, a kakukkfű illóolaj és a vanília-narancs illóolaj.


Népszerűségük töretlen

Igen népszerűek a kézműves termékek - mind a használati tárgyak, mind az élelmiszerek vagy kozmetikumok - különleges, egyedi ajándékként, de sokszor saját részre is szívesen vásárolunk.

A kézműves tárgyak esetében nagy hangsúly kerül az egyedi stílusra és a személyre szabottságra, az élelmiszerek és a kozmetikumok tekintetében pedig az egészségtudatos életmódra.

A kézműves kozmetikumok ugyanúgy pozitívan hatnak a szervezetünkre, mint az élelmiszerek, az allergiát vagy a bőrproblémákat hatékonyan orvosolják. Sőt, a termék készítőjétől még további tanácsot is kaphatunk a felhasznált gyógynövények élettani hatásairól. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online