Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Emlékdíj és emlékfa őrzi Pécsi Ildikó nevét Gödöllőn

2021-11-24 18:10:49

Idén rendhagyó módon rendezték meg az Erzsébet királyné vers- és prózamondó versenyt a Gödöllői Királyi Kastély Barokk színházában.  A november 20-án lezajlott program tulajdonképpen nem volt szellemi megmérettetés, sokkal inkább az emlékezés adta az esemény lényegét. A szervezők, a házigazda szerepét betöltő Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft., a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ, valamint Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesülete a kulturális versengés alapítójára, a zsűri – tavaly december 5-én bekövetkezett haláláig – örökös elnökére, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznőre, Gödöllő 2010-ben megválasztott díszpolgárára, Pécsi Ildikóra (1940-2020) emlékezett a korábbi versenyek díjazottjainak és a Pécsi Ildikó Színtársulat tagjainak közreműködésével.


A méltó megemlékezés kiegészült a Pécsi Ildikó Emlékdíj alapításával, illetőleg egy 2010-ben ültetett emlékfa elnevezésével. A Pécsi Ildikóról elnevezett selyemakác az Erzsébet királyné előkertben, az oroszlános mellvéd mellett található.
- Ildikóról mindenki tudta, milyen bensőséges kapcsolat fűzte a természethez. Kertjének növényeit egytől-egyig kedves szerepei, rendezései és életének fontos eseményei emlékére ültette. Ezért gondoltunk arra, hogy egy növény viselje a történelmi környezetben a művésznő nevét – tudatta hírportálunkkal Szlávik Jánosné, a Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesülete elnöke.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online