Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan segít a probiotikum RESET-et nyomni a bélflóránknak?

2021-11-22 17:44:38

Mostanában egyre több szó esik a médiában a probiotikumokról. Míg az orvostudomány azon dolgozik, hogy jobban megértse a mikrobiom szerepét a mindennapi egészségünkben, van néhány kérdés, amikre fényt deríthetünk, hogy jobban megértsük a probiotikumokat. De, kezdjük a legelején!

Bélflóra
Mivel az összes immunsejt 70-80%-a a bélmikrobiómában található, ezért is létfontosságú az emésztőrendszerünk egészsége és épsége.

Az egészséges bélflórát alkotó hasznos baktériumok három különböző szerepet töltenek be:
1. Gátként működnek, megakadályozva, hogy kívülállók „behatoljanak a rendszerükbe”;
2. Jótékony vitaminokat és enzimeket választanak ki, amelyek elősegítik az élelmiszerek lebontását, megkönnyítve a tápanyagok felszívódását;
3. Segítenek növelni a jótékony baktériumok populációját, fenntartani az egyensúlyt a bélmikrobiómában, és támogatják az általános immunfunkciót.


Mik azok a probiotikumok?

Probiotikumoknak hívjuk egyrészt a vastagbélben élő jó baktériumokat, másrészt a szervezetbe kívülről bevitt jótékony hatású baktériumokat. Ezek pedig úgymond harcot vívnak a rossz bacikkal, hogy támogassák a szervezetet az optimális emésztés kialakításában, és az immunrendszer működésében. Tehát, azt a kijelentést, hogy a probiotikumok nincsenek hatással az egészségre és a jóllétre, már meg is cáfoltuk.

A reklámoknak köszönhetően szintén egy nagy tévhit velük kapcsolatban, hogy a joghurt, a savanyú káposzta és a kombucha fogyasztásával elegendő mennyiséget juttathatunk be belőlük a szervezetbe. Tudni kell, hogy mindezek az ételek és italok egy fermentációs folyamat során készülnek, aktív baktériumok felhasználásával. Viszont ehhez a procedúrához általában nem emberi baktériumokat használnak. Ez azt jelenti, hogy nem telepednek le a bélrendszerben, és nem hagyják el a testet a széklettel.

Továbbá az erjesztett ételek és italok gyakran hosszú ideig a polcon állnak, mielőtt elfogyasztjuk őket. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy a termékben lévő baktériumok már elpusztultak, vagy olyan életszakaszban vannak, ahol már nem tudják teljes mértékben kifejteni az előnyeiket, vagy egyáltalán nem tudnak átjutni a gyomorsavon sem. A jó minőségű probiotikum-kiegészítő szedése ezért sem hasonlítható össze a bizonyos fermentált ételek és italok étrendünkbe való beillesztésével.

21 napos megoldás a bélflóra regenerálására

Csak az emésztőrendszerben nagyjából 100 billió baktérium él. Lehet, hogy nehéznek tűnik megváltoztatni őket, de a jó hír az, hogy a mikrobiom viszont ennél jóval hamarabb regenerálódhat. Egy kutatás ugyanis kimutatta, hogy a helyes táplálkozástól számított mintegy 4 napon belül a bélflóránkban jelentős változások kezdődhetnek meg.

Ezért is érdemes kipróbálni az activé FiberShake 21 napos programját, ami segít a bélflóra helyreállításában, így egész évben jól érezhetjük magunkat a bőrünkben. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online