Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn nem hat hátrányosan a Távhő Kft. fogyasztóira a drasztikus gázár-emelkedés

2021-11-15 17:35:48

Az utóbbi napokban több híradásban is arról lehetett olvasni, hogy az önkormányzatok, illetve az önkormányzatok tulajdonában lévő közszolgáltatók gazdasági nehézségekkel kell, hogy szembenézzenek az energiahordozók (földgáz) árának jelentősnek nevezhető emelkedése miatt. Kíváncsiak voltunk, hogy a nem igazán kedvező piaci trend milyen hatással van Gödöllőre, azon belül elsődlegesen a mintegy 2 ezer háztartásnak, valamint közületeknek és intézményeknek fűtést és meleg vizet szolgáltató Távhő Kft-re.

Érdeklődésünkre Geiger Tibor, a Gödöllői Távhő Kft. ügyvezető igazgatója az alábbi választ adta:
-  A gázbeszerzés folyamatára a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) minden évben ajánlást ír ki, ami precízen tartalmazza az általuk elfogadott árképzést. A Gödöllői Távhő Kft. ennek eleget téve végezte el a beszerzést, így társaságunkat nem érinti hátrányosan a folyamatosan emelkedő gázár.
A 2021-2022-es gázévre a szerződés megkötése májusban megtörtént, amiben az ár – bár, minimálisan, de – kedvezőbb a MEKH által elfogadott árnál. Ezt azt jelenti, hogy a gáz-, illetve a villamosenergia árának drasztikus emelkedése Gödöllőn nem lesz kedvezőtlen hatással fogyasztóinkra – fogalmazott az igazgató

Geiger Tibor hozzátette, hogy a villamosenergia áráról ugyan kevesebbet beszélnek, de az is drasztikusan emelkedett. Ma már nincs olyan energia átadás, ami nem villamosenergia felhasználásával történik. A hőtermelő berendezések, a hőátadó közeg távhő-vezetékben történő keringtetése, az épületek hőközpontjában működő berendezések üzemeltetése villamosenergia felhasználása nélkül nem lehetséges.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online