Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miért a tenisz az egyik legnépszerűbb játék, amire fogadni lehet?

2021-11-10 17:39:53

A tenisz hosszú ideje az egyik legkedveltebb sportág, hiszen a sportok közötti népszerűségi listán a negyedik helyen áll. A világon mintegy egymilliárd rajongója van, akik egyrészt játszani szeretnek, de sokan közülük a profi teniszvilág történéseit is figyelemmel kísérik. Sőt, számos olyan teniszrajongó van, akik rendszeresen meg is tippelik egy-egy mérkőzés eredményét.

A tenisz a sportfogadók körében is nagy népszerűségnek örvend tehát. Szinte minden sportfogadási iroda kínál fogadási lehetőséget erre a sportra, arról nem is beszélve, hogy sok oldalon lehet olvasni a legjobb tenisz fogadási stratégia részleteiről, amik segíthetnek abban, hogy minél sikeresebb fogadásokat köthessenek a játékosok.

De miért fogadnak az emberek teniszre bukmékereknél vagy kaszinókban és sportfogadókban? Ez a fajta szerencsejáték több okból is nagyon népszerű, hiszen a tenisznek számos olyan egyedi jellemvonása van, ami miatt igazán jó választás erre fogadni. Az alábbiakban megnézzük, hogy mik is lehetnek ennek az okai.

Minimális a véletlen lehetősége
A tenisz sajátos jellemzője, hogy a véletlen lehetősége szinte minimális. Ha valaki szeretne egy mérkőzésre fogadni, akkor nem kell előzetesen felmérni több tucat játékos esélyeit, mint számos más sportág esetén. Egy-egy meccs előtt mindössze két játékos teljesítményét, aktuális állapotát és várható teljesítményét kell elemezni. Ez egyben azt is jelenti, hogy kevesebb lesz a véletlen lehetőségek száma ahhoz képest, mint egy csapatsport esetén, ahol sokszor 10-20 játékost is figyelembe kell venni egy-egy fogadás megtétele előtt.

Természetesen, a kisebb véletlen faktor nem jelenti azt, hogy gyakrabban lehet nyerni, vagy, hogy ez a sport azonnal gazdaggá teszi a fogadókat. Továbbra is szükség van az elemzések készítésére, hiszen vannak olyan tényezők, amelyek befolyásolhatják egy-egy mérkőzés kimenetelét. Ilyen lehet a játékos mentális és fizikai állapota vagy éppen az ellenfélhez fűződő korábbi eredményei.

Arról nem is beszélve, hogy a tenisz semlegesítette azokat a váratlan tényezőket, amelyek a fogadók ellen szólnak. Ellentétben más sportágakkal, mint például a futball, ebben a játékban nincsenek viccesen pattogó labdák, gyakori sérülések vagy szabálytalan büntetések. Ha sérülés történik, a teniszmeccs lefújásra kerül, és a fogadók visszakapják a tétjeiket.

A mérkőzések gyakorisága

A tenisz az egyik legkönnyebben elérhető játék a fogadók számára. Hogy miért? Mert sok más sportágtól eltérően a tenisznek nincs szezonja. Egész évben lehet fogadni a mérkőzésekre. A legtöbb nagy verseny 10 hónapon keresztül zajlik, ami szinte az egész évet jelenti. Bármikor, amikor teniszre szeretne fogadni, a világ minden táján találhat néhány mérkőzést, amelyet éppen játszanak. Hiszen számos kisebb bajnokság zajlik a különböző kontinenseken folyamatosan. Emellett négy nagy bajnokság is van, ami rengeteg lehetőséget hagy arra, hogy izgalmas meccseket nézzünk és megtippeljük a végkimenetelüket. Az online fogadások és az élő játék feltalálásával ez most elérhetőbb, mint valaha.

Sokféle fogadási lehetőség

A tenisz egy izgalmas játék, amelyre sokféle fogadási lehetőség létezik, akár egyetlen mérkőzésre is. Lehet fogadni a páros mérkőzésekre, azaz csapatfogadásra. Fogadhatunk arra, hogy melyik játékos nyeri az egész mérkőzést, vagy az egyes szettekre külön-külön. Az in-play fogadásoknál minden szett és játék minden pontjára lehet tétet tenni. És persze ott van a helyes pontszámra való tippelés is.


Fogadás a teniszre élőben

Az élő fogadások minden eddiginél izgalmasabbá tették a teniszfogadást. A játék előrehaladtával – gyakran meglehetősen váratlanul – új fogadást is lehet kötni a látottak alapján. Az élő fogadásokban minden megnyert brékpont után változnak a számok. Ez lehetőséget ad a játékosoknak, hogy meggondolják magukat, vagy új tippet tegyenek.

Az élő fogadásnak köszönhetően a játékosok számos olyan mérkőzést is megnézhetnek, amihez korábban nem férhettek hozzá. Az online oldalaknak köszönhetően ma már szinte minden tenisz mérkőzést meg lehet nézni az ATP nagy versenyeitől kezdve a kisebb kihívásokig. Így nyomon lehet követhetni a játékosokat és a statisztikákat, és közvetlenül lehet az információkat megszerezni.

Izgalmas fogadások és hasznos időtöltés

Egy-egy mérkőzésen, bár mindössze két szereplő vesz részt, mégis számos tényező befolyásolja a végeredményt. Ilyenek lehetnek a játékosok egyéni jellemzői, az aktuális forma, korábbi eredmények, az hogy az adott meccsen ki mennyire tud koncentrálni. Sok játékosnak van egy kedvenc felülete, és nehezebbnek találja, hogy más felületeken alkalmazkodjon a játékához.

Az tehát, hogy mennyire lesz sikeres a tippelés, azon is múlik, hogy mennyire jól ismerjük a játékosokat, erősségeiket, gyengeségeiket, erőnlétüket, sőt, még a pszichikai állapotukat is. Ehhez fontos, hogy nyomon kövessük a játékosokat és tudjuk, hogy milyen formában vannak. Ha az egyik játékos rossz formában van, ez néhány vereségben szinte azonnal meg is mutatkozhat, és fordítva.

Sok minden segíthet a fogadóknak abban, hogy eldöntsék, hogy az aktuális meccsen hogyan érdemes fogadni. Élő játék során pedig a játékosok állapotát és viselkedését is lehet ellenőrizni. De még ha nem is élőben fogad valaki, akkor is sok mindent figyelembe lehet venni előzőleg, valamint a statisztikákat is ellenőrizhetjük fogadás előtt. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online