Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői múzeumban is kutatott az Ómagyar Mária-siralom szövegkönyv szerzője

2021-11-09 11:11:27

November 19-21. között rendezik meg a vidék legjelentősebb könyves rendezvényét, a Győri Könyvszalon háromnapos programsorozatát. A 20. alkalommal lezajló esemény keretében mutatkozik be Mező Tibor, az Ómagyar Mária-siralom szövegkönyve című kötetével. A szerző a Kossuth-díjas karmester, Vásáry Tamás támogatását élvezi.

Mező Tibor nem kevesebbre vállalkozik, minthogy elemezve az Ómagyar Mária-siralom versritmusát, bemutassa ezt a csodás reneszánsz művet. A kötetben összefoglalta az elmúlt 100 év legjelentősebb nyelvészeti eredményeit, amik a szöveggel felfedezése óta történtek. Hasonmás költői alkotása, a szabályos időmértékes versritmussal, az Ómagyar Mária-siralom megzenésítését segíti elő.

Az érdeklődőket igazi meglepetések várják november 20-án, szombaton 14 és 15.30 óra között a Győri Nemzeti Színház Nagytermében. A rendezvény ingyenesen látogatható. Az adományozni akaró közönségnek azonban lehetősége nyílik a könyvet megszerezni egy VIP-csomag megvásárlása keretében. Ez tartalmazza azt a bevételt, amit a Vásáry Tamás által a gyermekotthonokban nevelkedő gyerekek fejlődésének segítése érdekében alapított Gyermekhíd Alapítvány részére ajánlanak fel.

A hírnek az adja a gödöllői kötődését, hogy Mező Tibor elmondása szerint egy évvel ezelőtt Debrecenből személyesen járt kutatni a Gödöllői Városi Múzeumba, mert az Ómagyar Mária-siralom megzenésítése 45 évvel ezelőtt elhunyt Ottó Ferenc zeneszerzőhöz köthető, aki Gödöllőn élt és dolgozott, és akinek jó kapcsolata volt korabeli debreceni művészekkel, zenészekkel.
- Jelenleg a Debreceni Kodály Filharmónia előadásában bízunk, hogy Ottó Ferenc oratóriumát kiadjuk – tájékoztatta hírportálunkat Mező Tibor.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online