Vissza normál nézetbe Nyomtatás

„Kristály”-terjesztéssel gyanúsítható férfit állítottak elő a gödöllői rendőrök

2021-10-28 10:13:14

Egy rutinszerű intézkedést változtattak illegális szerrel kereskedővel szembeni rajtaütéssé a gödöllői rendőrök, amikor őrizetbe vették azt a 40 éves férfit, aki a gyanú szerint egy ideje már terjesztette a kristályt a településen.

A helyi erők egy érvényben lévő körözés alapján kopogtattak be a férfi bagi lakásába október 26-án hajnali órákban. Az otthon lévő célszemély az együttműködés leghalványabb jelét sem mutatta, folyvást szökési lehetőségeit kutatta. A bilincselés egyértelművé tette ennek kizárását, és már indultak is volna vele a kapitányság előállító helyiségébe, amikor gyanús dolgok kerültek elő a ház egyes részeiből és L. Lajos ruhájából.

A rutinszerű előállítás pillanatok alatt bűnügyi helyszínné lett. Négy digitális mérleget, 203 alufólia pakkokba csomagolt, közel 100 gramm fehér port, 43 ezer forintot zacskóztak be a technikusok. A férfi ruhája további közel 400 ezer forintot rejtett. A vegyészszakértő a vizsgált porból előzetesen etil-heptedron vegyületet mutatott ki, ami új pszichoaktív anyagnak minősül. A katinon származékokat tartalmazó kristályos anyag vagy por közismert neve „kristály”. A lefoglalt eszközök és a kiporciózott „anyagok” tovább erősítették a kereskedés gyanúját.

Kihallgatásán a férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését tagadta, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Védekezésében csak annyit mondott, hogy a fehér por nem az övé.
Az őrizetbe vett L. Lajos ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. A rendőrök kezdeményezték az előállított személy letartóztatását. Forrás: police.hu

Frissítés! A Budakörnyéki Járásbíróság október 28-án elrendelte L. Lajos letartóztatását 30 napra.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online