Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Legyen biztonságos a weboldalad, vértezd fel SSL tanúsítvánnyal!

2021-10-14 15:52:12

Bármilyen céged, üzleted van, vagy akár ha egyéni vállalkozó vagy, előbb-utóbb biztosan szükséged lesz weboldalra. A keretrendszerek korában ezt könnyebb elérni, mint valaha.

Számos olyan keretrendszer létezik, ami a kezdők életét jelentősen megkönnyíti. Ilyen a Joomla, a Drupal és a WordPress is, hogy csak a legismertebbeket említsük. Ha weboldal készítésére adod a fejed, akkor bizonyára szeretnéd, hogy biztonságos és elérhető legyen a honlapod a nagyközönség számára. Ennek pedig van egy komoly, de kevésbé ismert alapfeltétele: SSL tanúsítvánnyal kell rendelkeznie az oldaladnak.

Mi az az SSL tanúsítvány?
Ha kiválasztottad a domaint, a tárhelyszolgáltatót és azt, hogy milyen keretrendszerrel építed fel az új weboldalad, akkor ideje utánanézned, hogyan tudod biztonságossá tenni azt. Ehhez mindenképpen szükséged lesz SSL tanúsítványra.

Maga az SSL mozaikszó a secure socket layer angol szavakból tevődik össze. Amelyik oldal rendelkezik ilyennel, annak az URL címe HTTP helyett HTTPS-sel kezdődik. Az SSL tanúsítványok feladata, hogy biztonságos, titkosított csatorna jöjjön létre a kliens és a szerver között. Ez rendkívül fontos, ha hitelkártyaadatokat vagy fiókbelépéshez szükséges adatokat kérsz a weboldaladon.

Mindez azért fontos, mert ez a felhasználók számára egy jel annak kapcsán, hogy a webhelyet olyasvalaki üzemelteti, aki jogtisztán jár el és ügyel a felhasználói adatok védelmére. Amelyik weboldalon nincs SSL, az gyakran azt kockáztatja, hogy a felhasználók visszafordulnak az oldalról, mert a böngészők különféle módokon felhívják erre a figyelmet, például, piros háromszöggel vagy egy nyitott lakat ikonnal. Ráadásul, a keresőkben történő rangsorolásban is fontos tényező az SSL megléte.


Nem csak egyféle SSL létezik

Az SSL egy általános fogalom, azonban nem csak egyféle SSL létezik. Különböző kiállítók különböző SSL-eket biztosítanak, érdemes utánanézned, hogy számodra melyik az optimális, mert az árak között jelentős különbségek lehetnek.

Van olyan SSL, ami egyetlen domainhez való, de kapható olyan is, amelyik korlátlan aldomainre kiterjeszthető. Típus tekintetében három fő kategória létezik. Van domainellenőrzésű tanúsítvány, vállalat által ellenőrzött tanúsítvány és kiterjesztett ellenőrzésű tanúsítvány. Ezeket rendre DV, OV és EV rövidítéssel látják el, lehet, hogy így fogsz találkozni ezekkel a típusokkal. Azt már neked kell eldöntened, hogy melyikre van szükséged.

A kiválasztásban kérhetsz segítséget annak a cégek az ügyfélszolgálatától, amelyiktől meg kívánod rendelni a szolgáltatást. Sok esetben a tanúsítványon szereplő adatok megadásával a telepítést is igényelheted, az adott szolgáltatónál utána tudsz nézni a folyamat pontos menetének. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online