Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Amikor igazán jóleshet egy minőségi ciderkülönlegesség kortyolása

2021-10-13 18:20:01

Miben rejlik a cider különlegességek hamisítatlan varázsa? Mitől olyannyira frissítő élmény cidert fogyasztani? No és persze, milyen alkalmak és programok keretei között lehet nyerő választás a cider? A bejegyzés tovább olvasása bizony nem akármilyen kedvcsinálóval érhet fel.

Mi is az a cider, avagy miben rejlik ennek az italkülönlegességnek a lényege?

Sokan talán nem is tudják, hogy a cider alapvetően almabor. Már csak azért is lehet félrevezető mindez, mert a boltok polcain a sörök mellett és között szokás elhelyezni. Többek között ezért is éri meg sokkal inkább az iDrinks weboldal ciderek kínálatában kedvünkre válogatni.

A cider tehát az alma levének megerjesztésével nyert alkoholos ital, ami mostanság nem akármilyen népszerűségre tett szert. Többek között Magyarországon is, ahol főként az alacsony alkoholtartalmú, szénsavas cider fogyasztása a kedvelt gyakorlat.

Bár, az eredetinek mondható cider natúr almamustból készül, a manapság divatosnak és keresettnek számító ciderek esetében ez nem feltétlenül igaz. Ezeknél ugyanis különféle ízfokozók, hozzáadott cukrok, szén-dioxid és egyéb gyümölcsös ízesítők is ugyanúgy ott vannak az üvegben.

Ha már cider, akkor a változatos ízvilág sokszínűsége tényleg gyönyörködtet

„Milyen cidert szeretnél?” - hangzik el egyre gyakrabban ez a kérdés akár szórakozóhelyeken, a boltban, vagy otthon a hűtőszekrény előtt állva. Mindez azért is releváns, mert a ciderválaszték sokszínűsége az ízek szempontjából is megjelenik.

Almás, körtés, görögdinnyés, vagy akár szeder ízesítésű cider is könnyedén beszerezhető manapság. A dolog hamisítatlan szépsége pedig abban is rejlik, hogy mindenkinél más és más ízvilág lesz végül az abszolút kedvenc.

Persze, nem is feltétlenül kell választani és örök hűséget fogadni egy-egy ciderízesítés mellett. Már csak a kalandvágy miatt is jobban megéri kísérletezni, időről időre variálni az ízeket.

Amikor tényleg csodásan eshet egy-egy frissítő ciderkülönlegesség

Ha jól tippelünk, akkor legtöbbeknek a nyári forróság és a jéghideg cider frissítő, gyümölcsös, üde jellege ugrik be elsőként. Kétségtelen ugyanis, hogy a cider könnyed, ugyanakkor mégis tartalmas felfrissülést jelenthet a legmelegebb napokon.

Emellett persze egy csodás hangulatú party vagy házibuli keretei között, otthon a televízió előtt, vagy akár egy baráti beszélgetés mellett is nagyszerű választást jelenthet. Akár önmagában, akár egy-egy koktél fontos összetevőjeként.

Manapság szerencsések vagyunk abból a szempontból is, hogy egyre több és több fantasztikus cider alapú koktél kortyolásához adottak a lehetőségek. Most legyünk őszinték: hát, nem csodálatos dolog mindez? Mi – például – már attól ciderre szomjazunk, hogy megírtuk ezt a cikket. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online