Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mi az, ami előre viszi az értékesítőt?

2021-09-19 13:57:10

Egy szóval: motiváció. Az értékesítési szakma nem mindig leányálom. Mondhatni mindennapos küzdelem, amiben nem biztos, hogy a nap végén abszolút nyertesnek érezzük majd magunkat. De ahhoz, hogy folytatni tudjuk, kell valami plusz.

A következő cikkben megnézzük, hogy miért fontos, hogy mindennap legyen valami, ami felszítja benned a tüzet, valamint megvizsgáljuk, hogy a munkáltatók hogyan és milyen mértékben tudnak erre befolyással lenni.

A mennyiség hatalma
Az értékesítőknél hatalmas mennyiségű energiát emésztenek fel a nemek. Nem ritka ugyanis, hogy egy-egy tárgyalásról csak a végén derül ki, hogy valójában sehová sem vezetett. Az, hogy a nemeket egy értékesítő hogyan kezeli, nagyban függ persze a személyiségétől is, de a pillanatnyi lelkiállapota is rengeteget nyom a latban. Amikor alig van ügyfél, és akár egy szerződés vagy eladás is hatalmas súllyal bír, akkor a nyomás is igen nagy.

Egy kezdő ilyenkor hajlamos rá, hogy átadja magát az érzéseinek. Ha úgy érzi, hogy nyerésre áll, túl hamar elbízhatja magát, ha pedig túl nagy ellenállást lát az ügyfélen, meglehet, hogy idő előtt feladja. Vagy, ami hasonlóképpen rossz stratégia: elkezdi saját magának lealkudni az árait különböző akciókkal, hátha azzal meggyőzi az ügyfelét.

A legkönnyebben úgy tudod elkerülni ezeket a helyzeteket, ha tele van a naptárad tárgyalási időpontokkal. Amikor tisztában vagy vele, hogy állnak még a sorban, akkor nem leszel feszült attól, hogy egy-egy nemet is bezsebelsz a megbeszélések során.

Szeretnéd Te is elsajátítani az értékesítés minden mesterfogását? Régóta értékesítő vagy, de úgy érzed, nem ártana csiszolni a bevett szokásaidon és technikádon? Nézd meg a SalesKurzus.hu értékesítői képzéseit, és találd meg a neked megfelelőt!

Mit tehet a munkáltató, hogy fenntartsa a motivációt?
Az értékesítők számára általában 3-féle fizetési mód létezik:

• Fix
• Fix + jutalék
• Tisztán jutalék

Munkáltatóként, ha azt szeretnénk, hogy a sales csapatunk a minimumon felül egy levegővételt se tegyen, akkor a fix fizetés a legjobb, amit csak adhatunk. Ekkor ugyanis az ég-világon semmi nincs, ami ösztönözze az értékesítőket arra, hogy elváráson felül teljesítsenek.

A fix + jutalékos fizetési rendszer talán a legelterjedtebb. Ha szeretnénk minél több motivációt adni az alkalmazottaknak, akkor érdemes a fix részt annyira lecsökkenteni, hogy az ne fedezze az értékesítő minden költségét, így érdekeltté válik az üzletkötésben.

A tisztán jutalékos rendszert főként biztosítási és pénzügyi területeken szokták alkalmazni. Ezeken a munkahelyeken az alkuszok teljes mértékig az üzletkötéseikhez mérten kapják a fizetésüket, ezéltal törekszenek is arra, hogy minél nagyobb és több új ügyfelet szerezzenek.


Hogyan őrizd meg a motivációdat?

Természetesen, a legjobbal is előfordul időnként, hogy egy hosszabb időszak után egy rossz periódus miatt kiégettnek érzi magát. Ilyenkor kell egy kis pihenés, egy kis idő a szeretteid körében vagy egy jó könyv, akár egy sikeres értékesítő tollából, aki tudja, min is mész éppen keresztül, és ha felfrissültél és újra elkezd izzani a motivációd akkor újult erővel tudsz visszatérni a küzdőtérre. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online