Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A sokoldalú neem olaj

2021-09-18 10:50:45

Nem, a neem olaj nem egy szimpla olaj. Valójában nem más, mint a neem fa olívabogyóra emlékeztető termésének magjából, hidegen sajtolással előállított olaj. Hatásait évszázadok óta ismerik és alkalmazzák. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, baktérium- és parazitaellenes tulajdonságai széles körben teszik ismertté.

Kozmetikumok alkotóelemeként a bőrápolásban és a hajápolásban alkalmazzák, de növényvédő szerként a gazdálkodásokban is igen elterjedt. Nézzük, hogyan érdemes alkalmazni!

Varázslatos bőr neem olaj használatával
Testápolók, higiéniai termékek, kézkrémek és hajápolók kedvelt összetevője, hiszen bővelkedik E-vitaminban, értékes zsírsavakban és aminosavakban is. Gazdag összetételének köszönhetően önállóan is használható, már néhány csepp is kiválóan hidratál. Kend bátran a dekoltázsodra, a csuklódra, az arcodra vagy ahová csak jólesik!

Bőrgyulladások, gombás fertőzések, korpás fejbőr vagy bőrbetegségek - például akné, pikkelysömör, herpesz vagy ekcéma - esetén is alkalmazható említett hatásainak köszönhetően. Az illata azonban nem éppen kellemes, ezért keverd aromás illóolajokkal. Például válassz mellé természetes levendula illóolajat a Soapcenter kínálatából!

Már néhány alkalom után érzékelni fogod a változást: bőröd ragyogó, rugalmas és selymesen sima lesz! Nemcsak ápol, de gyógyít is. A sérülések, pattanások, csípések eltüntetése, az általuk okozott irritációk csökkentése rendkívüli mértékben felgyorsítható a neem olaj használatával. Rendszeres alkalmazásával ráadásul a körömgombának is örökre búcsút mondhatsz.


Gondolj kedvenceidre is

Nem kell többé aggódnod a kullancsok, a bolhák vagy a tetvek miatt, ha háziállatod samponjához néhány csepp neem olajat adagolsz. A neem olaj ugyanis úgy fejti ki hatását a nemkívánatos rovarok ellen, hogy kis kedvencednek semmi baja nem lesz tőle még akkor sem, ha megnyalja a szőrét.

Saját riasztósprayt is készíthetsz neem olaj, alkohol és víz keverékéből, de ha állatkádat igazán kényeztetni szeretnéd, készíts pakolást a bundájára. Ehhez emulgeálószerre és neem olajra lesz szükséged. Hagyd hatni fél órát, majd öblítsd le! A kártevők a közelébe se mernek majd menni háziállatodnak.

Növényvédelem természetesen
A szintetikus permetek nemcsak a kártevőket, de a növényt is megbetegítik, amelyet aztán mi, emberek fogyasztunk el. A neem olaj azonban kiváló rovarriasztó szer. A rovarok emésztőrendszerén keresztül hat, így magát a növényt nem károsítja. Sőt, a jótékony, hasznos rovarokra sincs hatással. Épp ezért a biogazdálkodás kedvelt növényvédő szere.

A neem olaj valódi csodaszer, sokrétű felhasználhatósága, gazdag összetétele és különleges hatásai a kozmetikumkészítők és a biokertészek alapvető kellékei közé emelték. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online