Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az ovis benti cipők legfőbb ismérve

2021-09-15 14:48:12

Az óvodáskorú gyermekeket nevelő szülők jól tudják, mi mindenre van szükség az ovikezdéshez. Ágynemű, váltóruha, tornazsák és persze a legfontosabb: egy kényelmes benti cipő. Ennek kiválasztásához adunk most szempontokat.

Milyen a jó benti cipő?
Az óvodában napközben benti cipőben vannak a gyerekek. Ebben szaladgálnak, játszanak, fontos tehát, hogy a lehető legkényelmesebb legyen számukra. A benti cipők kiválasztásakor az alábbi szempontok érvényesüljenek: hajlékony talpú legyen, ne szorítsa a gyerkőc lábát és megfelelően szellőzzön. Ha lehet, a bőr- vagy vászoncipőket részesítsük előnyben, a műbőr nem jó.

Persze, az is fontos, hogy a gyerek könnyen tudja le- és felvenni. Télen, amikor kabát, sapka és sál is kell a kinti mókázáshoz, kevés idő van arra, hogy fűzős cipővel bajlódjon a gyermek. A szakértők a tépőzáras vagy csatos cipőt javasolják benti cipőnek.

A méret kiválasztásánál vegyük figyelembe a belső talphosszt, ezt szerencsére a legtöbb termékleírásban is feltüntetik.


Miért fontos, hogy jó cipőt válasszunk?

Ne feledjük, hogy a váltócipőben sokkal több időt tölt a gyermekünk, mint a kintiben. Így könnyen belátható, hogy mennyire fontos időnként ellenőrizni a benti cipő állapotát, és újat venni, ha kell. Ehhez érdemes szétnézni a Ruhafalva ruha webshopban, ahol nemcsak gyerekruhák, hanem jó minőségű, új gyerekcipők között is válogathatunk méret, típus és márka szerint.

A benti cipőnek nagy szerepe lehet abban, hogy érzi magát a gyermekünk az oviban. Ha olyan lábbelit kényszerítünk rá, ami neki nem tetszik, vagy nem jó rá, azzal elvesszük a kedvét az ovitól. Ha nem tud a benti cipőben felszabadultan játszani, futkározni, azzal lelkileg is sérül.

A benti cipő színe sem mindegy! A kisfiúknak inkább sötétebbet válasszunk, a kislányoknak pedig biztosan tetszeni fog a rózsaszín bármely árnyalata.

Szandál vagy papucs? Felejtsd el!
Mivel az óvodákban elég jól fűtenek, sokan azt gondolják, hogy a benti cipőnek megfelel a papucs vagy a nyitott orrú szandál is. Ez pedig nem így van! Igaz, hogy nem kell bélelt cipőt adni a gyerekre az intézményben, de a nyári lábbelik sem jók erre a szerepre. Az óvodában csúszik-mászik, rohangál a gyermekünk egész nap, így mindenképp zárt orrú cipő a jó választás. Vigyázni kell, nehogy megsérüljenek a lábujjak vagy a köröm.

A papucs a gyerkőc bokáját sem tartja, könnyen le is csúszhat a lábáról, ezáltal nem szerencsés választás. A jó benti cipő erősen tartja a gyermek lábát, nem túl meleg, nem lötyög, nem szorít. A legjobbak a gumitalpú, vászon- vagy bőr félcipők, tépőzáras cipők, melyek tisztítása is egyszerű.

Még egy megjegyzés: a benti cipők is lehetnek divatosak. Válasszunk gyermekünk ízlésének megfelelő mintás, akár mesehősös cipőt, disney cipőt, amiben örömmel tölti idejét az óvodában! (x)


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online