Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az ovis benti cipők legfőbb ismérve

2021-09-15 14:48:12

Az óvodáskorú gyermekeket nevelő szülők jól tudják, mi mindenre van szükség az ovikezdéshez. Ágynemű, váltóruha, tornazsák és persze a legfontosabb: egy kényelmes benti cipő. Ennek kiválasztásához adunk most szempontokat.

Milyen a jó benti cipő?
Az óvodában napközben benti cipőben vannak a gyerekek. Ebben szaladgálnak, játszanak, fontos tehát, hogy a lehető legkényelmesebb legyen számukra. A benti cipők kiválasztásakor az alábbi szempontok érvényesüljenek: hajlékony talpú legyen, ne szorítsa a gyerkőc lábát és megfelelően szellőzzön. Ha lehet, a bőr- vagy vászoncipőket részesítsük előnyben, a műbőr nem jó.

Persze, az is fontos, hogy a gyerek könnyen tudja le- és felvenni. Télen, amikor kabát, sapka és sál is kell a kinti mókázáshoz, kevés idő van arra, hogy fűzős cipővel bajlódjon a gyermek. A szakértők a tépőzáras vagy csatos cipőt javasolják benti cipőnek.

A méret kiválasztásánál vegyük figyelembe a belső talphosszt, ezt szerencsére a legtöbb termékleírásban is feltüntetik.


Miért fontos, hogy jó cipőt válasszunk?

Ne feledjük, hogy a váltócipőben sokkal több időt tölt a gyermekünk, mint a kintiben. Így könnyen belátható, hogy mennyire fontos időnként ellenőrizni a benti cipő állapotát, és újat venni, ha kell. Ehhez érdemes szétnézni a Ruhafalva ruha webshopban, ahol nemcsak gyerekruhák, hanem jó minőségű, új gyerekcipők között is válogathatunk méret, típus és márka szerint.

A benti cipőnek nagy szerepe lehet abban, hogy érzi magát a gyermekünk az oviban. Ha olyan lábbelit kényszerítünk rá, ami neki nem tetszik, vagy nem jó rá, azzal elvesszük a kedvét az ovitól. Ha nem tud a benti cipőben felszabadultan játszani, futkározni, azzal lelkileg is sérül.

A benti cipő színe sem mindegy! A kisfiúknak inkább sötétebbet válasszunk, a kislányoknak pedig biztosan tetszeni fog a rózsaszín bármely árnyalata.

Szandál vagy papucs? Felejtsd el!
Mivel az óvodákban elég jól fűtenek, sokan azt gondolják, hogy a benti cipőnek megfelel a papucs vagy a nyitott orrú szandál is. Ez pedig nem így van! Igaz, hogy nem kell bélelt cipőt adni a gyerekre az intézményben, de a nyári lábbelik sem jók erre a szerepre. Az óvodában csúszik-mászik, rohangál a gyermekünk egész nap, így mindenképp zárt orrú cipő a jó választás. Vigyázni kell, nehogy megsérüljenek a lábujjak vagy a köröm.

A papucs a gyerkőc bokáját sem tartja, könnyen le is csúszhat a lábáról, ezáltal nem szerencsés választás. A jó benti cipő erősen tartja a gyermek lábát, nem túl meleg, nem lötyög, nem szorít. A legjobbak a gumitalpú, vászon- vagy bőr félcipők, tépőzáras cipők, melyek tisztítása is egyszerű.

Még egy megjegyzés: a benti cipők is lehetnek divatosak. Válasszunk gyermekünk ízlésének megfelelő mintás, akár mesehősös cipőt, disney cipőt, amiben örömmel tölti idejét az óvodában! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online