Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Katona Szabó Erzsébet 25-dikként csatlakozott a gödöllői díszpolgárok köréhez

2021-08-20 19:15:19

Szent István ünnepén, a késő délutáni órákban – igazodva a korábbi években kialakított hagyományhoz – díjátadó rendezvény is szerves részét képezte az augusztus 20-i gödöllői eseménysorozatnak. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése miatt bevezetett év eleji korlátozások eredményeként ezen a napon nem csak a díszpolgári cím talált gazdára, hanem január 22-éhez köthető Gödöllő Kultúrájáért díjat, valamint a március 15-i átadási dátummal megszokott Gödöllő Városért díjat is átvették az arra érdemesnek talált személyek és közösség a Művészetek Háza Gödöllő épületének színháztermében. Az idei díjazottak névsora:

• Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért: Vörös Eszter Anna, az Eyciir Varázsbolt és Galéria tulajdonosa, Kovács Éva Marianna, a Gödöllői Királyi Kastély NKft. muzeológusa, valamint Klacsmann Borbála történész, Holokauszt-kutató, Sivadó János görögkatolikus parókus atya, Ullmann Péter, a premontrei apátság nyugalmazott kormányzó perjele és plébánosa, Mészáros Eszter olimpiai 7. helyezett sportlövő, Gémesi Csanád olimpiai bronzérmes kardvívó, Navarrete József vívóedző.

• Gödöllő Kultúrájáért díj: Juniki Spartakus, a Gödöllői Szimfonikus Zenekar koncertmestere, hegedűszólistája, Ferenczy Beáta, a Frederic Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanára. A díjjal díszoklevél, valamint 150 ezer forintos pénzjutalom jár.

• Gödöllő Városért díj:
dr. Bucsyné Prém Katalin, a Montágh Imre Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola igazgatója, Liskáné Fóthy Zsuzsanna, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ igazgatója, valamint az 1995-ben megalakult Margita 344,2 Turisztikai és Sport Egyesület közössége (elnök: Pálffy Tibor). A kitüntetéshez díszoklevél, Világfa-kisplasztika, valamint pénzjutalom (magánszemély 200 ezer forint, közösség 400 ezer forint) jár.

• Gödöllő Díszpolgára cím:
Katona Szabó Erzsébet Ferenczy Noémi-díjas textilművész, látványtervező, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti Tagozatának tagja, a Gödöllői Új Művészet Közalapítvány kuratóriumának elnöke. A díszpolgári cím birtokosa díszoklevelet, egy, a település címerével ékesített arany pecsétgyűrűt, rajta a díjazott monogramjával és az adományozás évével vehet át, illetőleg 300 ezer forintos pénzjutalomban is részesül. Katona Szabó Erzsébet a 25. személy, aki használhatja a Gödöllő Díszpolgára titulust a legrangosabb városi díj 1996-os újraalapítása óta.


Az ünnepi eseményen a Frederic Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola egykori és jelenlegi növendékei és Benedek Krisztina közreműködtek. Az idei, gödöllői, augusztus 20-i ünnepi program az esti órákban a főtéren dr. Dunai György (igazgató, Tormay Károly Egészségügyi Központ) ünnepi beszédével, az új kenyér egyházak helyi képviselői által történt megáldásával, Gémesi György polgármester köszöntőjével, Czelleng Réka népdalénekes fellépésével, valamint a Talamba ütőegyüttes műsorával folytatódott, és az egészségügyi központ tetejéről a fellegekbe lőtt tűzjátékkal zárult. Fotó forrása: facebook


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online