Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mindent a helyes borotválkozásról – férfiaknak

2021-08-19 10:48:42

A férfi az erősebb nem, szól a mondás. Ha bizonyos dolgokra igaz is, vannak területek, melyeken a férfiaknak is elkél a törődés, a gyengédség. Ilyen az arcápolás is. Bár a férfiak bőre valóban eltér a hölgyekétől, ugyanúgy igényli a gondoskodást, pláne, borotválkozás során. Most megtudhatod, hogy mire kell figyelned az egészséges bőr érdekében.

Kezdd a tisztítással
Arcod megtisztítása legyen az első lépés borotválkozás során. A megtisztított bőr nem csak az egészség záloga, a borotválkozáshoz használt kozmetikumok is könnyebben kifejtik hatásukat a tiszta bőrön. A tisztítást végezheted vízzel is, de használhatsz arclemosót is. Válassz olyan allergénmentes lemosót, ami vízzel könnyedén és teljes egészében lemosható.

Bármivel is tisztítod arcod, annak nem csak a tisztítás lesz egyetlen funkciója borotválkozás során. Közben felpuhítod bőrödet és arcszőrzetedet, így könnyedebb lesz a borotva siklása. Ezzel megelőzheted a bőrirritációt, a kipirosodást, viszkető érzést. Soha ne borotváld a bőröd szárazon!


A középpont

A megfelelő tisztítás és előkészítés után következik a lényeg, a borotválkozás. Ehhez használj borotvahabot vagy zselét, amit gondosan hordj fel arcbőrödre. Borotválkozás során ügyelj a gyengédségre, ne borotválkozz erőteljes mozdulatokkal, hagyd dolgozni a pengéket. Ehhez ügyelned kell a borotva karbantartására is. A penge mindig legyen éles, ne kocogtasd a mosdókagylóhoz, és ügyelj a krémezőcsík állapotára is. Kulcsfontosságú a borotválkozás utáni ápoló kozmetikumok használata is, ha már végeztél. Ezektől bőröd megnyugszik, csökkennek a borotválkozás okozta irritáció tünetei. Használj természetes alapanyagú kozmetikumokat. A #Barba Italianánál számos, borotválkozáshoz szükséges terméket megtalálsz.

Legyen rutinod
Igaz, a borotválkozáshoz önmagában is rutin kell. A férfiak tinédzser koruktól felnőtt korukig tanulják ezt a gyakorlatot. Sőt, van, aki új praktikák elsajátítására is kényszerül, ha mondjuk szakáll mellett dönt. Most mégsem erről, hanem az arcápolási rutinról van szó. Ahogy az életben, az étkezésben, úgy a szépségápolásban is meghálálja magát a rendszeresség.

Nagy hasznodra válhat, ha kialakítasz magadnak egy rendszert, amin mindig végighaladsz. Ez lehet egyszerűbb és bonyolultabb rutin is. Vagy kitűzhetsz napokat is, amikor komolyabb szertartásra is szánsz időt, más napokon az átlagos rutinod követed. Mindehhez meg kell ismerned tested, bőröd igényeit.

Miután megtaláltad a neked megfelelő kozmetikumokat, mondani sem kell, hogy ne váltsd le őket, tarts ki mellettük. A fenti lépésekre pedig ne sajnáld az időt, mert arcbőröd meghálája az alaposságot, gyengédséget. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online