Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szokatlan körülmények között rendezik meg a gödöllői belvárosi napokat

2021-08-16 17:22:51

Mióta a koronavírus-járvány okozta fertőzés veszélye beköltözött mindennapjaikba, sok minden nem olyan, mint korábban volt. Igaz ez a Gödöllőn szeptember második hétvégéjén esedékes – hosszú évekkel ezelőtt még sörfesztivál névre hallgató – Belvárosi Művészeti Napokra is. A rendezvényfolyam tavaly elmaradt, idén viszont – az Emberi Erőforrások Minisztériuma több részből összetevődő, összességében több millió forintos támogatásának is köszönhetően – ismét megrendezik.

Azonban nem úgy, mint legutóbb, 2019-ben. Szeptember 10-e és 12-e között az alsóparki Világfa körül elkordonozott területet alakítanak ki, ahova 200 forintos napijeggyel térhetnek be az érdeklődők. Pontosabban: jelen állás szerint azok az érdeklődők, akik rendelkeznek védettséget igazoló okmánnyal, igazolvánnyal. A 18 év alattiak pedig kizárólag védettségét igazolni tudó, írásban meghatalmazott nagykorú kíséretében tartózkodhatnak majd a rendezvény területén. A szervezők elfogadják a koronavírus elleni védőoltás meglétének igazolására szolgáló mobilalkalmazást (applikáció) is. A beléptetés ellenőrzésébe a rendőrséget is bevonják.

Ami az idei programkínálat főbb elemeit illeti, szeptember 10-én, pénteken a Magna Cum Laude koncertje lesz az esti vonzerő, szombaton Farkasházi Réka és a Tintanyúl a gyerekeknek zenél, majd a Mystery Gang és a DR. BRS művésznéven ismertté vált Béres Attila is színpadra áll. A zárónapon, szeptember 12-én kedveznek az operett-kedvelőknek, a programzárást jelentő tűzijáték előtt pedig Korda György és Balázs Klári szórakoztatják a nagyérdeműt.


A 200 forintos napijegy kapcsán megkérdeztük Kovács Balázst, a Művészetek Háza Gödöllő NKft. ügyvezető igazgatóját (képen), hogy ennek bevezetése miért vált szükségessé. A direktor elmondta: az idei rendezvény sok mindenben eltér a korábbiaktól. A járványhelyzettel összefüggésben jelenleg érvényben lévő szabályozás következtében kordonok között és kizárólag a védettséget igazolni tudók számára rendezhetjük meg a Belvárosi Napokat, ami jelentős pluszköltséggel jár. Ezen felül a MUZA tavaly és az idei esztendőben a meghirdetett, majd elmaradt programok miatt komoly jegybevételtől esett el, amiből a korábbi években sikerült kigazdálkodni a belvárosi tömegrendezvény költségeit.
- Azt gondolom, hogy az igazán jelképes, napi 200 forintos belépőjegy megfizetése nem okozhat gondot azok számára, akik kíváncsiak a fellépőkre és kitátogatnak az alsóparki helyszínre. Úgy is felfogható, hogy az érdeklődők ezzel a minimális anyagi tehervállalással hozzájárulnak ahhoz, hogy a program megvalósulhasson.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online