Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Így növelheted meg a konyhád tárolási kapacitását

2021-08-14 10:37:48

Kevés olyan helyiség van egy lakásban, ahol annyi mindent tárolunk, mint a konyhánkban. Mivel itt készítjük elő és főzzük ételeinket, és itt tartjuk tányérjainkat, evőeszközeinket, rengeteg helyre van szükségünk.

Mi a helyzet akkor, ha az otthonunk alapterülete nem engedi meg a nagy konyhát? Ha csupán néhány szekrény áll rendelkezésünkre? Akkor sem kell kétségbeesnünk, csupán megfelelő vasalatokat kell választanunk a konyhabútorunkhoz. Ma már olyan tárolórendszereket telepíthetünk, amikkel nagyban megnövelhetjük a tárolókapacitást.

A kis konyhában sem akadály a tárolás
Sokakban él a régi típusú konyhabútorok sztereotípiája. Csupán alacsony fiókokba és a fix polcokra pakolhatunk. Ez ma már koránt sincs így, nagyon korszerű technológiákkal növelhetjük meg a hasznos tereket a konyhabútorunkban.

Kihasználhatjuk, például, az alsó és a felső szekrények sarkait. Helyet szabadíthatunk fel a munkapulton, ha jól hasznosítjuk a szekrények adta lehetőségeket. A keskeny polcok magasságát is kihasználhatjuk, csakúgy, mint a fiókokban eddig hasznosítatlan területeket.

Amikor elkezdjük tervezni a konyhabútorunkat, ne csak az alapanyagokra és színekre fókuszáljunk. Nézzünk utána a vasalatoknak is, hogy minden négyzetcentimétert kihasználhassunk ebben a fontos helyiségben.

A felső szekrények rejtett titkai
A konyhapult felett elhelyezkedő szekrények használata sokkal kényelmesebbé tehető a korszerű vasalatoknak köszönhetően. Elegáns és praktikus nyitási mód például a felfelé nyíló szekrényajtó. Különleges megoldást kínálnak az úgynevezett push-to-open rendszerek, amelyek fogantyú nélküli nyitást tesznek lehetővé.

Azonban nem csak a működtetés, hanem a szekrények belső tere is széles skálán variálható. Túl kevés hely van a munkapulton? Jó megoldás lehet, ha a tányérok, poharak szárítására használt rácsokat elrejted a felső szekrénybe.

Így alakíthatod ki egyszerűen a kamrádat
Ha van egy külön helyiséged a tartós élelmiszerek, zöldségek, italok tárolására, akkor szerencsés vagy. Azonban ha nincs külön kamrahelyiséged a lakásban, akkor is megoldható a befőttek, lekvárok vagy a hagyma, burgonya tárolása.

A VasalatWebhsop is forgalmaz kamraszekrény-vasalatokat, ezekkel a fém kiegészítőkkel a konyhabútorba integrálhatjuk a spájzunkat. A stabil tartószerkezetnek és a kihúzható polcoknak hála stabilan tárolhatunk nagy mennyiségű élelmiszert. Legyen szó szörpökről, olajról vagy épp a nagyi lecsójáról, itt minden elfér majd.

Aknázd ki a sarkokat!
A sarkok a modern vasalatok megjelenéséig haszontalannak számítottak a konyhában. A felső polcok esetében teljesen holt volt ez a tér. Lent pedig legfeljebb akkor tudtuk használni, ha bebújtunk a szekrénybe.

A modern sarokmechanizmusok, a kihúzható vesetálak és karusszelek lehetővé teszik a sarokszekrények teljes kihasználását. Ez pedig rengeteg kiaknázatlan tárolóhelyet jelent. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online