Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hegyre fel is remekeltek a gödöllői atléták

2021-08-02 08:33:12

Július utolsó napján a Mátrában rendezték meg a XIII. Nyílt Hegyifutó Magyar Bajnokságot. A gödöllőiek kilenc indulóval vettek részt a szokatlan futóversenyen. A hosszabb táv 9 kilométer volt, ami Parádfürdőről indulva, szakadó eső közepette, a hegység csúcsát, a Kékest célozta meg, így összesen 800 méter szintemelkedéssel kellett szembenézniük az indulóknak – tájékoztatta hírportálunkat Kovács Gábor Krisztián.

A Gödöllői EAC 800-as és 1500-ös felnőtt pályaversenyzője Pápai Márton megmutatta, hogy ebben a műfajban is a legjobbak között kell vele számolni. Marci a tavalyi és idei győztes Jenkei Péter mögött ért célba a második helyen, mindössze 28 másodperccel lemaradva az elsőtől (45:54 perc). Az első két futó egészen a táv utolsó kilométeréig fej-fej mellett haladt, ezáltal végéig izgalmas maradt a verseny. Az abszolút versenyben Lesták Ármin a 14. helyen ért célba, aki az U18-as korosztályt tetemes előnnyel nyerte meg, így megérdemelten lett országos bajnok.  Szőke-Kiss Jácint a 29. helyen végzett. Ezzel a kialakult sorrenddel a felnőtt csapatok között a GEAC a második helyet tudta megszerezni 45 helyezési pontszámmal.

Lesták Ármin, Szőke-Kiss Jácint és Kőműves Márton (aki az abszolút versenyben a 40. helyen ért célba) hármasa által a képen látható gödöllőieké lett az U20-U18-as csapat országos bajnoki címe. Bihari Zsolt a szenior 40-45 éves kategóriában szerezte meg a harmadik helyet, abszolútban az 55. helyen ért célba.


Az U16-os lányokra 4 kilométer és 212 méteres szintemelkedés várt, amit Halászy Tamara a 31. helyen célba érve teljesített az abszolút kategóriában. Lesták Veronika 38. lett, Lukács Gabriella az 53. helyen végzett, míg Gelle Zsófia a 67. helyen ért célba a nehéz és embert próbáló hegyi pályán. A Halászy Tamara, Lesták Veronika és Lukács Gabriella által alkotott gödöllői csapat a harmadik helyet szerezte meg az összesített csapatversenyben.
A gödöllői atlétákat Gadanecz György (képen balról a második) és Kovács Gábor Krisztián edzők készítették fel a megmérettetésre.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online