Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Formálódik az ellenzéki előválasztás gödöllői körzetének mezőnye

2021-07-25 18:06:21

A dolgok jelenlegi állása szerint a gödöllői központú Pest megyei 6. számú választókerületben három jelölt közül kerül ki az a személy, aki az ellenzéki előválasztás megnyerésével kihívója lehet a kormánypárti képviselőjelöltnek a jövő tavasszal esedékes országgyűlési választáson.
Nézzük, hogy az ellenzéki előválasztás első, fontosabb dátuma, július 26-a előtt egy nappal kik és milyen támogatással rivalizálnak majd az őszi előválasztáson!

Hohn Krisztina (képen balra) a kezdetekkor az LMP jelöltje volt, és élvezte pártja, az Új Kezdet Párt, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatását. Időközben kiderült, hogy az MSZP, a Párbeszéd, illetve a Jobbik is a Baranya megyei származású, Gödöllőn 2020 őszétől aktív politikus mellé/mögé áll.

Simon Erika (képen középen) civil jelöltként jelentkezett be, majd június 4-én belépett az Új Világ Néppárt jelöltjeinek sorába, július 1-jén pedig a Demokratikus Koalíció is felvállalta a 20 éve a nagyközségben élő szadai alpolgármester támogatását.

Dr. Varga Zoltán indulásának bejelentése óta a Momentum jelöltje, és egyre biztosabb, hogy a Gödöllőn nevelkedett, ma Isaszegen élő ügyvéd – a hezitálók mellett – elsősorban a parlamenti képviselettel egyelőre nem rendelkező párt szavazótáborára számíthat az előválasztáson.


Az ellenzéki előválasztás tervezett menetrendje
• Július 26-tól kérik a jelöltek bejelentkezését, nyilatkozataik leadását, frakcióba jelentkezését.
• Augusztus 23-tól vehetik fel a jelöltek a jelöltségükhöz szükséges aláírások gyűjtőíveit.
• Szeptember 6-án délelőttig kell leadniuk a jelölteknek a megfelelő számú (legalább 400) ajánló aláírást tartalmazó gyűjtőíveket.
• Szeptember 18-26. között lesz az előválasztás első fordulója, ekkor választják az országgyűlési egyéni választókerületi jelöltek, illetve lehet voksolni a miniszterelnök-jelöltekre is. Aki a képviselőjelölt-jelöltek közül a legtöbb szavazatot kapja, azt a személyt indítja a 2022-es tavaszi országgyűlési választáson az adott választókerületi mandátumért a hatpárti ellenzéki együttműködés. Ha a miniszterelnökjelölt-jelöltek közül senki nem szerzi meg a szavazatok abszolút többségét, vagyis az összes voks felét és annál legalább egy szavazattal többet, akkor második forduló következik.
• A második fordulót ebben az esetben október 4-10. között tartják meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online