Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lovastúra-központ létesül a Lázár Lovasparkban

2021-07-16 10:30:40

Domony, pontosabban a Gödöllőtől néhány kilométerre található domonyvölgyi Lázár Lovaspark is részese annak a határon átnyúló, a Dunakanyar térségében a lovas szabadidősport infrastruktúrájának javítását és attraktivitásának növelését célzó szlovák-magyar együttműködésnek, ami január 1-jével indult, és az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg 334.603,60 euróból (mintegy 120 millió forint).

A program célja a lovas turizmus attraktivitásának, ezáltal népszerűségének és vendégszámának növelése Domony és a szlovákiai Ipolyszakállos települések közötti, a Dunakanyar tágabb területét (Börzsöny, Pilis) felölelő térségben.

A jelenleg nonprofit tevékenységet folytató (élsporttal és lovas hagyományőrzéssel foglalkozó) pályázó egyesületek nyitni kívánnak a lovas-szabadidősportok, a lovas turizmus irányába (lovasoktatás, lovastúrák, lovasbemutatók), annak érdekében, hogy – a turisztikai szerepkör erősítésén, a fizetőképes kereslet növelésén keresztül – bővítsék célközönségüket.
E célok elérésére a két projekthelyszínen igényes lovas turisztikai infrastruktúra kialakítását tervezik, amik részben a helyi látogatószám növelésé, részben a határon átnyúló lovastúrák ösztönzését hivatottak elősegíteni.


A Domonyhoz tartozó Domonyvölgyben, a Lázár Lovaspark területén egy lovastúra-központ (képen) jön létre istállóval, turisztikai szolgáltatásokkal és lovastúra információs ponttal. A célcsoportok között a magyar és szlovák túralovasok, iskolás csoportok, szállóvendégek találhatók.

Ipolyszakálloson
egy fedeles lovarda létesül turisztikai funkciókkal és lovastúra információs ponttal. Célcsoportok: egyéni lovasoktatásra érkezők, iskolai lovastáborok résztvevői, lovasbemutatók nézői, szlovák és magyar túralovasok.

A magas színvonalú, komplex szolgáltatáskörnek köszönhetően mindkét fejlesztés hiánypótló beruházást jelent a térségben. A 21. századi kínálat a fiatalok elérését, ezáltal az új lovas nemzedék kinevelését is segíti, megteremtve a fejlesztések iránti keresletet hosszabb távon is.

További előnye a projektnek, hogy a túrák felfűzik a rurális térség kisebb, pontszerű természeti, kulturális értékeit, illetve többletforgalmat generálnak a térségi szolgáltatók számára is, ezáltal hozzájárulnak a vidék gazdasági fejlődéséhez, megtartóerejének növeléséhez. A zöld mobilitással a turizmus ökológiai lábnyoma csökken, az egészséges aktív időtöltés hozzájárul a lakosok életminőségének javulásához.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online