Vissza normál nézetbe Nyomtatás

3 hiba, amit elkövethetünk a kapuválasztás során

2021-07-15 17:48:59

A megfelelő kerítés és a hozzá illő kapu kiválasztása közel sem egyszerű feladat, pláne, ha nem szánjuk rá rendesen az időt az informálódásra és a lehetőségek feltérképezésére. Nézzünk most meg 3 olyan tipikus hibát, amit érdemes elkerülni, ha utólag nem akarunk bosszankodni.

Nem jól választjuk meg a kapu típusát
Ez a kérdés főként nagykapuk esetében mérvadó, hiszen itt alapvetően 3 fajtából választhatunk: úszó- vagy tolókapu, illetve kétszárnyú kapu.

Bár, sokak szerint ez utóbbi a legelegánsabb, ugyanakkor nem minden telek alkalmas hozzá. Mivel az építési törvények értelmében a kapu kizárólag befelé nyílhat, így a kétszárnyú változathoz nagy udvar és egyenletes talaj szükséges. Persze, ha ragaszkodunk hozzá, akkor kis túlzással bármilyen adottságú telken elhelyezhetjük, de közel sem biztos, hogy később is elégedettek leszünk vele. Hiszen ha a nyíló kapu túl sok helyet foglal el a kertből, és emiatt állandóan csak útban van, az inkább bosszankodást okoz, mint örömet.

Az úszó-, illetve tolókapuk ebből a szempontból sokkal praktikusabbak, ám itt arra kell figyelni, hogy a kerítés mellett szabadon hagyjuk azt a területet, ahová a kapu félresiklik majd. Ezért ha például végig sövénnyel akarjuk szegélyezni az udvart, akkor nem ezek lesznek számunkra a megfelelő típusok.

Tehát, mielőtt pusztán szimpátia alapján döntenénk, gondoljuk át, hogy a telek jellemzői és az igényeink alapján melyik fajta kapu lesz a legideálisabb megoldás.


Eltér a stílusa a kerítésétől

Legyen szó akár kis- vagy nagykapuról, a legszebben kétségkívül akkor mutat, amikor szinte teljesen beleolvad a kerítésbe, de legalábbis stílusában, színvilágában illeszkedik hozzá. Egy egyszerű léckerítés mellett roppant esetlenül néz ki például egy míves kovácsoltvas kapu, de egy 3D táblás kerítés sem lesz az igazi trapézlemez kapukkal.

Ezeket amúgy is egyszerre érdemes cserélni, így ha új kerítés építésére kerül a sor, akkor vele együtt válasszuk ki a leendő kapukat is, a leginkább összeillő stílusban. Ha például a Nívó Kerítés mellett tesszük le a voksunkat, akkor ez nem okoz majd gondot, hiszen a cég a gondozásmentes kerítéselemek mellett már kapuszerkezeteket is gyárt, a lécekkel megegyező színválasztékban. Kiskapu, kétszárnyú kapu, úszókapu, gurulós kapu egyaránt rendelhető, egyedi méretben, a megrendelő igényei szerint.

Összegezve: lehetőleg egységesen határozzuk meg a kapuk és a kerítés stílusát, hogy harmonikus, szemrevaló végeredményt kapjunk.

Nem járunk utána alaposan a lehetőségeknek
Mivel kaput általában nem csak pár évre vásárolunk, így a választás előtt mindig alaposan mérjük fel a piacot, ne döntsünk rögtön az első szembejövő ajánlat mellett, csak azért, mert így egyszerűbb!

Böngésszük végig az internetet vásárlói vélemények után, ha kell, beszéljünk több céggel is, nézzünk meg néhány bemutatódarabot, és kérjünk be több árajánlatot. Akár az ismerősök körében is érdeklődhetünk, hogy ki honnan szerezte be a kapuit, és mennyire elégedett velük. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online