Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői rendőrök a jövőben sem engedik el az időskorúak kezét

2021-07-14 10:19:14

Egy 75 éves asszony hozzátartozója hívta a közelmúltban a rendőrséget, miután idős nagymamájától egy idegen telefonáló több millió forintot csalt ki azzal a mesével, hogy unokája illegális ügybe keveredett, és a várható börtönbüntetését csak pénzzel lehet elkerülni. Az idős asszonyt a segítő szándék hajtotta, amikor az ismeretlennek átadta összespórolt pénzét, bele sem gondolt, hogy az egész egy jól megkomponált átverés lehet. A csaló azonosítására és felkutatására a rendőrök megtették a szükséges intézkedéseket, ezzel párhuzamosan pedig azóta többször is meglátogatták az idős áldozatot és a többi hasonló korú környéken élőt is ellátták olyan tanácsokkal, amelyek segíthetnek elkerülni az áldozattá válást. A rendőrök közreműködtek abban is, hogy az idős asszony mihamarabb hozzájusson a jogszabály nyújtotta kárenyhítés anyagi lehetőségéhez.

A gödöllői rendőrök a jövőben is folyamatosan segítik, támogatják, valamint prevenciós tanácsokkal látják el az idős embereket. Bűnmegelőzési programjuk fő célja, hogy az idősek a megszerzett információk birtokában megismerjék, felismerjék a korosztályukat leginkább fenyegető bűncselekményeket, az áldozattá válás reális kockázatait, valamint a megelőzés módjait, lehetőségeit.


Fontos tudni,
hogy a csalók az időskorú áldozatot az unoka, vagy más hozzátartozó nevében telefonon hívják fel, majd különböző indokkal pénzt kérnek. Az is megeshet, hogy az elkövető az unokának, vagy hozzátartozónak adja ki magát, hogy áldozatára minél nagyobb érzelmi hatást gyakoroljon.

A leggyakoribb színlelt okok:
• az unoka vagy hozzátartozó balesetet szenvedett, az okozott károk rendezése miatt pénzre van szükség,
• az unoka vagy hozzátartozó kölcsönt vett fel, amit sürgősen vissza kell fizetni,
• a hozzátartozó bajba került, esetleg fogságban van, csak pénzért cserébe engedik szabadon.

A hívás valóságtartalmának azonnali visszaellenőrzése rendkívül fontos! Hívja fel családtagját, hozzátartozóját, akire az ismeretlen telefonáló hivatkozik!
Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal „Bontsa a vonalat!” és értesítse a rendőrséget!  Forrás: police.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online