Gödöllői sikerek az Év Fagylaltja versenyen
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2021-ben ismét rendhagyó módon rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt Budapesten, a Zila Kávéház-Krisztina Cukrászdájában.Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére idén egy új kategóriában is nevezhettek a versenyzők olyan fagylaltokkal, amik jellegzetes, meghatározó ízei Magyarország erdeiben és mezein megtalálható összetevőkből erednek.
Az Év Fagylaltja versenyre idén a két kézműves kategóriában 63 fagylalt nevezett, mellettük a fagylalt alapanyag gyártók, forgalmazók kategóriájában 17 fagylalt mérette meg magát. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. A július 5-i döntőbe a kézműves kategóriákban 20 fagylalt került, amiket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük.
A nagyon erős mezőnyben a Koncz Andrea által képviselt gödöllői Sissi Fagylaltozó is remekül helytállt. Íme, a sikerlajstrom:
I. kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye (ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek) Ezüstérem (balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal - képen)
II. „Erdő-mező ízei” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye Ezüstérem (szelíd kender vad szederrel)
Közönségdíj, valamint az IKON borászat különdíja: balzsamos sült áfonya lágy kecskesajttal. Forrás: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
|
Online kaszinók
Magyarország
Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói
|